X

آشنایی با بیماری اوتیسم در کودکان

09129611307 کارشناس امور پزشکی آقای جُغتایی
آشنایی با بیماری اوتیسم در کودکان

اوتیسم یک بیماری رشدی در مغز می باشد که با بروز علائم های متفاوت در فرد بروز می دهد که بر روابط اجتماعی و مهارت های ارتباطی موثر است ادامه مطلب را از دست ندهید تا به تعریف این بیماری و علائم های آن مطلع شوید.

مهرگان نو
مهرگان نو

اوتیسم یک اختلال طیفی عصبی رشدی است که به نام شد ASD نیز شناخته می شود و با اختلال ارتباطی و اجتماعی نمایان می شود که اغلب در بین کودکان رایج است برخی از افراد مبتلا به ASD ممکن است در زندگی روزمره خود به حمایت قابل توجهی نیاز داشته باشند، در حالی که برخی دیگر ممکن است به حمایت کمتری نیاز داشته باشند. البته انواع مختلفی از این بیماری وجود دارد که بیشتر تحت تأثیر ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی قرار دارند عوامل متعددی ممکن است بر ایجاد اوتیسم تأثیر بگذارد و اغلب با حساسیت‌های حسی و مسائل پزشکی مانند اختلالات گوارشی، تشنج یا اختلالات خواب و همچنین چالش‌های سلامت روان مانند اضطراب، افسردگی و مشکلات توجه همراه است، در این مقاله قصد داریم به تعریف اوتیسم Autism، علت، علائم و روش درمانی آن بپردازیم با سایت مرکز پرستاری مهرگان نو همراه باشید.

پرستار کودک اوتیسم

پرستار کودک اوتیسمی

از آنجایی که کودک مبتلا به اوتیسم دارای عملکرد های متفاوت می باشد به والدین این کودکان استخدام پرستار کودک در منزل توصیه می شود این این پرستاران نسبت به این بیماری اصلاعات و تجربه ی کافی را دارند و به خوبی می توانند از فرزند شما مراقبت کنند. پرستاری از کودکان اتیسمی نیازمند صبر و آرامش بسیار بیشتری نسبت با پرستاری از سایر کودکان است. پرستاری از کودکان اوتیسمی می‌تواند برای پرستاران نیز از نظر احساسی و جسمی سخت باشد. بخصوص اگر پرستار کودک نتواند ارتباط خوبی با کودک و نوزاد برقرار کنید کار او بسیار سخت و طاقت فرسا می باشد.

بیماری اوتیسم چیست؟

علائم اوتیسم کودکان

اختلال طیف اوتیسم یا ASD یک اختلال رشدی است. این بیماری می تواند برقراری ارتباط و معاشرت با دیگران را برای آنها سخت کند و همینطور می تواند باعث شود بچه ها رفتارهای تکراری و علایق محدودی داشته باشند. علائم اوتیسم اغلب در سن 2 یا 3 سالگی ظاهر می شوند. برخی از تأخیرهای رشد مرتبط می تواند حتی زودتر ظاهر شود، و در اکثر مواقع می توان آن را در اوایل 18 ماهگی تشخیص داد. اگر این بیماری زود تشخیص داده و در راستای بهبودی قدم برداشته شود می تواند نتیجه های مثبتی در آینده برای کودک داشته باشد. کودکان مبتلا به اوتیسم با آن متولد می شوند. معمولاً تا زمانی که در تعامل با سایر کودکان هم سن خود دچار مشکل نشوند، متوجه بیماری خود نمی شوند.

علائم بیماری اوتیسم در کودکان چیست؟

اوتیسم در هر کودکی دارای علائم متفاوت می باشد. هر کودکی همه علائم را نشان نمی دهد و برخی علائم بیشتری دارند البته کودکان مبتلا به اوتیسم اغلب قبل از دو سالگی علائم را نشان می دهند. برخی از کودکان در سن 1 یا 2 سالگی شروع به از دست دادن مهارت های زبانی یا اجتماعی می کنند.

علائم ASD به دو دسته تقسیم می شوند:

ارتباطات اجتماعی و تعامل اجتماعی

دوست ندارد در آغوش بگیرد یا بغل کند
دوست دارد به تنهایی بازی کند
اوتیسم در کودک زیر سه سال:

  1. نمی خواهد چیزهایی را که دوست دارد بدهد، به اشتراک بگذارد یا نشان دهد
  2. از حرکات برای برقراری ارتباط استفاده نمی کند
  3. به اسم خود پاسخ نمی دهد

علائم اوتیسم در کوکان

عمر کودکان اوتیسم

  • تکرار مداوم کلمات 
  • مقاومت در برابر تغییرات جزئی در محیط اطراف
  • منافع محدود
  • رفتارهای تکراری مانند بال زدن، تکان دادن، چرخیدن
  • واکنش‌های غیرمعمول و شدید به صداها، بوها، مزه‌ها، بافت‌ها، نورها و یا رنگ‌ها
  • احساس دیگران را درک نمی کند
  • نمی توان احساس آنها را نشان داد
  • روابط را درک نمی کند
  • در خواندن و استفاده از زبان بدن مشکل دارد
  • صحبت کردن بیشتر از حد معمول
  • تا دو سالگی نمی توان عبارات دو کلمه ای را گفت
  • متفاوت از کودکان دیگر صحبت می کند
  • هنگام صحبت کردن مانند یک ربات به نظر می رسد
  • به روشی بسیار آوازخوان صحبت می کند
  • عبارات را تکرار می کند یا کلمات را در ترتیب اشتباه قرار می دهد
  • می تواند اطلاعات را بازگو کند اما از آن برای حل مشکلات یا گفتگو استفاده نمی کند
  • به ندرت یا هرگز تماس چشمی برقرار نمی کند
  • در ادامه مکالمه و اجازه دادن به طرف مقابل مشکل دارد
  • از دست دادن مهارت های گفتاری، غرغر کردن یا اجتماعی که قبلاً به دست آورده اید
  • پرهیز از تماس چشمی
  • ترجیح مداوم برای تنهایی
  • مشکل در درک احساسات دیگران
  • تاخیر در رشد زبان

چگونه اوتیسم ASD در کودک تشخیص داده می شود؟

تشخیص وعلائم اوتیسم شدید

این نکته را حتما در نظر داشته باشید که هیچ آزمایشی به تنهایی نمی تواند این بیماری را تشخیص دهد. متخصص کودک از دستورالعمل های خاصی برای کمک به تشخیص ASD در کودکان قبل از 2 سالگی استفاده می کنند. این دستورالعمل ها می توانند به تشخیص زودهنگام این اختلال کمک کنند. کودکانی که زودهنگام اوتیسم تشخیص داده می شوند می توانند به سرعت درمان شوند.

توصیه می شود که همه کودکان باید قبل از 2 سالگی از نظر ASD و سایر اختلالات رشد غربالگری شوند. این غربالگری در معاینات کودک خوب انجام می شود. کودکانی که علائم اختلالات رشدی یا رفتاری دارند باید آزمایشات بیشتری برای اوتیسم انجام دهند. کودکانی که فقط در رفتارهای اجتماعی مشکل دارند و رفتارهای تکراری از خود نشان نمی دهند، اوتیسم تشخیص داده نمی شوند و آنها به بیماری به نام اختلال ارتباط اجتماعی دچار هستند.کودکان مبتلا به اوتیسم در استدلال و یادگیری مشکل دارند. به این اختلال رشد فکری می گویند.

عوامل ابتلا به اوتیسم چیست؟

  • صرع
  • اختلالات خواب
  • آلرژی
  • مشکلات گوارشی
  • وزن کم هنگام تولد
  • قرار گرفتن در معرض دارویی به نام والپروات در دوران بارداری مادر
  • پدر و مادر بزرگتر
  • پسران بیشتر از دختران مبتلا به ASD تشخیص داده می شوند.

اوتیسم در کودکان و نوزادان چگونه درمان می شود؟

بيماري اوتيسم در كودكان

لازم به ذکر است که هر کودک مبتلا به اوتیسم به برنامه درمانی ویژه ای نیاز دارد. زیرا که کودکان مبتلا به ASD می توانند در میزان کمکی که نیاز دارند بسیار متفاوت باشند. برنامه هایی که بهترین عملکرد را دارند برنامه هایی هستندبعد از متوجه شدن از بیماری در اسرع وقت انجام شود. برنامه های تغییر رفتار این برنامه ها مهارت های اجتماعی، مهارت های حرکتی و مهارت های تفکر (شناختی) را آموزش می دهند. آنها می توانند به کودک کمک کنند تا رفتارهای مشکل ساز را تغییر دهد. برنامه های آموزشی ویژه اینها بر مهارت های اجتماعی، گفتار، زبان، مراقبت از خود و مهارت های شغلی تمرکز دارند. برخی از کودکان برای کمک به درمان برخی از علائم ASD یا اوتیسم به دارو نیاز دارند.

استخدام پرستار در منزل

عاقبت کودکان اوتیسم

چنانچه کودک شما به بیماری اوتیسم دچار است می توانید از مرکز پرستاری و پزشکی مهرگان نو درخواست پرستار کودک تمام وقت(پرستار شبانه روزی در منزل)، نیمه وقت، ساعتی و هفتگی در منزل خود داشته باشید این موسسه با اعزام پرستار خانم یا آقا در تمامی نقاط کرج اعم از مهرشهر، گلشهر، عظیمیه، گوهردشت، محمد شهر و... بهترین خدمات درمانی را برای کودک و نوزاد شما ارئه دهد.

درمان اوتیسم

بر اساس تحقیقات و شایعات گذشته، مشخص شده است که اوتیسم یک بیماری کاملا قابل درمان نیست. با این حال، تحقیقات اخیر و نتایج درمانی نشان می دهد که اوتیسم یک اختلال 100 درصد قابل درمان است. با این حال، این روش های درمانی در هر بیمار نتیجه یکسانی ندارند. زیرا سیر بیماری اوتیسم برای هر فردی متفاوت است. به همین دلیل، اگرچه نمی توان راه حل قطعی را در درمان های اوتیسم تضمین کرد، اما احتمال بهبودی 100 درصد وجود دارد.

کارشناسان شروع به مشاهده کرده اند که درمان هایی که در بسیاری از موارد انجام داده اند به میزان صد یا نود درصد نتیجه می دهد. این بدان معناست که افراد مبتلا به اوتیسم می توانند به طور کامل از اثرات منفی بیماری خلاص شوند و با زندگی اجتماعی سازگار شوند.

روش های درمان اوتیسم

درمان جدید اوتیسم

افراد مبتلا به اوتیسم باید سال ها به طور منظم تحت درمان قرار گیرند. از آنجایی که در اوتیسم خودآموزی کمی وجود دارد، هدف از درمان ها انتقال این مهارت ها به کودکان است. در طول درمان به کودکانی که توانایی یادگیری به تنهایی داده می شود، مهارت های ارتباطی نیز داده می شود.

اولین قدم در درمان اوتیسم، تلاش برای از بین بردن علائم اولیه و تیز اوتیسم است. افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم دارای اختلالات پانیک، اضطراب و حملات پانیک هستند. ابتدا سعی می شود با درمان های اوتیسم روانپزشکی این مشکلات برطرف شود. در عین حال، افراد مبتلا به اوتیسم خشم و عصبانیت شدید را تجربه می کنند. در درمان های روانپزشکی سعی می شود مشکلاتی که زندگی اجتماعی را تحت تاثیر قرار می دهد برطرف شود. برای انجام سایر اقدامات درمانی، ابتدا باید از حملات پانیک و تشنج عصبی جلوگیری کرد. از آنجایی که داروها و تکنیک های زیادی وجود دارد، پزشک باید در مورد دارو و روش استفاده تصمیم بگیرد.

روش دیگری که در درمان اوتیسم مورد استفاده قرار می گیرد، روش نوروفیدبک است. با این روش سعی می شود امواج مغزی با تأثیرگذاری بر آنها عادی شود. اول از همه، با کمک الکترودهای متصل به سر، امواج مغزی به کامپیوتر منتقل می شود. پس از این فرآیند، امواج مغزی منتقل شده به کامپیوتر به انیمیشن تبدیل می شود. این تصاویر ایجاد شده به کودک نشان داده می شود. وقتی کودکان مبتلا به اوتیسم این تصاویر را تماشا می کنند، امواج مغزی آنها شروع به تغییر می کند. با این روش مهارت های زیادی به کودکان آموزش داده می شود. علاوه بر این که یک روش درمانی طولانی مدت است، دیده شده است که این درمان در نتیجه تحقیقات راه حل های بسیار مهمی را در مورد اوتیسم ارائه می دهد. با این روش که امواج مغزی را بازی می کند، یک روش درمانی است که توجه کودک را به خود جلب می کند و تمایل به مشارکت دارد.


سوالات متداول

چگونه اوتیسم بهتر می شود؟

هیچ درمان واحدی برای اوتیسم وجود ندارد و درمان معمولاً متناسب با نیازهای کودک است. برنامه های آموزشی فشرده و مستمر و درمان های رفتاری در سنین پایین به کودکان کمک می کند تا مهارت های مراقبت از خود، اجتماعی و کاری را کسب کنند.

چگونه به افراد مبتلا به اوتیسم می شود کمک کرد؟

کودک مبتلا به اوتیسم باید مورد توجه قرار گیرد، رفتارهای گرم و فهمیده نشان داده شود. باید با عشق به آنها نزدیک شد. چیزی که آنها بیشتر از همه به آن نیاز دارند درک است. آنها را درک کنید و بگذارید احساس کنند که شما درک می کنید.

آیا اوتیسم یک ناتوانی ذهنی است؟

در پساخ به این سوال باید بگوییم خیر اوتیسم به معنای ناتوانیی ذهنی نمی باشد.


امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید