X

علائم، عوارض، پیشگیری و درمان عفونت ریه در سالمندان

09129611307 کارشناس امور پزشکی آقای جُغتایی
بیماری ذات الریه در سالمندان

ذات الریه به معنای وجود عفونت شدید در ریه های فرد سالمند می باشد ک در این مقاله به علائم و عوارض این بیماری عفونت ریه پرداخته ایم برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه پیشگیری و درمان این بیماری، ادامه مطلب را از دست ندهید.

مهرگان نو
مهرگان نو

ذات الریه عفونتی است که کیسه های هوایی ریه شما را ملتهب می کند. کیسه های هوا ممکن است پر از مایع یا چرک شوند و علائمی مانند سرفه، تب، لرز و مشکلات تنفسی ایجاد کنند، در واقع ذات الریه به عفونت شدید ریه در سالمندان گفته می شود که به نام دیگر پنومونی شناخته می شود و می توان یکی از شایع ترین بیماری ها در افراد مسن می باشد در این مقاله قصد داریم به تعریف عفونت ریه در سالمندان، علائم و درمان آن بپردازیم. می توان گفت اگر این بیماری به موقع شناسایی شود به جلوگیری و درمان آن کمک بسیاری می کند.

ذات الریه یا پنومونی چیست؟

بیماری ذات الریه در سالمندان

ذات الریه نوعی عفونت ریه می باشد که ممکن است از خفیف تا شدید باشد به گونه ای که مجبور شوید به بیمارستان بروید.

این بیماری زمانی رخ میدهد که عفونت باعث می‌شود کیسه‌های هوایی در ریه‌ها پر از چرک پر شوند. این عارضه موجب سخت شدن تنفس اکسیژن کافی برای رسیدن به جریان خون شود.

هر فردی ممکن است به عفونت ریه مبتلا شوند. اما نوزادان کمتر از 2 سال و افراد بالای 65 سال به دلیل داشتن سیستم ایمنی ضعیف ممکن است در معرض خطر ابتلا به این بیماری باشند

ممکن است در این بیماری یکی از ریه های شما درگیر ذات الریه شود و یا هر دو ریه به ذات الریه مبتلا شوید. گاهی اوقات ممکن است افرادی که این بیماری دچار هستند متوجه آن نشوند. 

علائم ذات الریه یا عفونت ریه در سالمندان چیست؟

علائم عفونت ریه در سالمندان

همانطور که بالاتر ذکر شد علائم و شنانه های ذات الریه می تواند یا آنقدر خفیف باشد که به سختی متوجه آنها می شوید یا آنقدر شدید که نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشید. در واقع نحوه پاسخ بدن شما به ذات الریه به نوع میکروب عامل اصلی عفونت، سن و سلامت کلی شما وابسته است.

  • سرفه، که ممکن است مخاط سبز، زرد یا حتی خونی ایجاد کند
  • تب و لرز و عرق کردن
  • تنگی نفس
  • درد قفسه سینه تیز یا کوبنده که با تنفس عمیق یا سرفه بدتر می شود
  • از دست دادن اشتها، کم انرژی و خستگی
  • حالت تهوع و استفراغ در کودکان کوچک
  • سردرگمی در افراد مسن
  • تنفس سریع و کم عمق
  • سیگار کشیدن و مصرف الکل

شما می توانید با داشتن یک پرستار خصوصی در منزل به راحتی در راستای بهبودی و رعایت نکات بهداشتی و ایمنی از این بیماری با سلامت خارج شوید.

پنومونی یا عفونت شدید در ریه ها چگونه تشخیص داده می شود؟

در برخی موارد ممکن است تشخیص و شناسایی بیماری ذات الریه سخت باشد، از آنجایی که نشانه های عفونت ریه بسیار متفاوت است و اکثر بسیار شبیه به علائمی است که در سرماخوردگی یا آنفولانزا مشاهده می شود. برای تشخیص ذات الریه، و تلاش برای شناسایی میکروب عامل بیماری، پزشک برای تشخیص بیماری ابتدا از شما سوالاتی در مورد سابقه پزشکی می پرسد، سپس یک معاینه فیزیکی انجام می دهد و آزمایشاتی را نیز انجام می دهد.

عوارض بیماری ذات الریه و عفونت ریه

آنتی بیوتیک مناسب برای عفونت ریه

ویروس: می توان گفت که ویروس آنفولانزا اصلی ترین دلیل ایجاد بیماری ذات الریه می باشد که در صورت عدم درمان و یا HIV سبب خطاتی برای سلامت فرد می باشد.

باکتری ها: بعضی باکتری ها ممکن است بعد از حمله ی سرماخوردگی سبب ایجاد عفونت ریه در افراد شود که در این زمینه می توان به  استرپتوکوک پنومونیه، باکتری های اکتسابی و برخی دیگر باکتری ها از جمله میکروب ها می توان اشاره کرد، 

قارچ: در افرادی که از گوشت های آلوده و فاسد تغذیه می کنند رخ می دهد همچنین افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند امکان ابتلا به این بیماری بسیار بیشتر ز افراد معمولی می باشد. این قارچ ها در برابر دارو مستحکم بوده و درمان سختی دارند گاهی اوقات در بیمارستان ها به دلیل نبودن بهداشت لازم در برابر ضد غفونی کردن وسایل و تجهیزات بیمارستان اتفاق می افتد.

اگر دچار هریک از این بیماری های ریوی هستین با داشتن نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل می توانید از بهترین مراقبت و پرستاری توسط متخصصان ما برخوردار باشید.

تشخیص عفونت ریه در سالمندان

درمان عفونت شدید ریه در سالمندان

  1. آزمایش خون،  برای تایید و شناسایی علت عفونت از این آزمایش استفاده می کند.
  2. عکسبرداری با اشعه ایکس ، عگس برداری از قفسه سینه به دکتر در زمینه ی پیدا کردن محل عفونت و مشخص کردن شدت التهاب کمک می کند.
  3. پالس اکسیمتری، از آنجایی که ذات الریه اکثر اوقات از رسیدن اکسیژن کافی به جریان خون از طریق ریه ها جلوگیری می کند به جهت اندازه گیری، سطح اکسیژن در خون شما مورد استفاده قرار میگیرد.
  4. آزمایش خلط، با استفاده از نمونه‌ای از مایع از ریه‌ها برای تعیین علت عفونت کاربردی می باشد.
  5. سی تی اسکن، اگرعلائم و نشانه های  ذکر شده در متن بالاتر بیش از حد انتظار در شما پیشرفت کرد، ممکن است پزشک متخصص شما سی تی اسکن را تجویزکند. سی تیاسکن به دکتر شما برای دیدن تصویر واضحی از ریه کمک بسیاری می کند.

درمان ذات الریه در سالمندان

پزشک بر اساس سن و سلامت بدن شما یک رژیم درمانیدر نظر می گیرد و اگر شدت بیماری در فرد بیشتر باشد دکتر از داروهای سرفه، آنتی بیوتیک ها، و مسکن ها اغلب به همراه اکسیژن درمانی برای فرد تجویز و توصیه می کند. از درمان‌های تنفسی برای کمک به سالمندان مبتلا به ذات‌الریه می باشد تا  بتوانند ازعوارض بیشتر پیشگیری کنند. افراد مسنی که به پنومونی دچار شده اند، باید مراقب باشند که تمام داروهایی که دکتر تجویز کرده است را به صورت دقیق مصرف کنند. پرستار بیمار وظیفه ی نگهداری و پرستاری را فرد سالمند شما به عهده می گیرد تا در راستای بهبودی شما دلسوزانه تلاش کنند. لازم به ذکر است که افراد دارای بیماری های خاص از جمله دیابت و پوکی استخوان بیشتر در معرض مبتلا به بیماری ذات الریه هستند.

پیشگیری از عفونت ریه یا ذات الریه

مرگ در اثرعفونت ریه

جلوگیری از ذات الریه  شامل اقدامات و کارهایی می شود که می توانید برای کاهش احتمال ابتلا به بیماری ذات الریه انجام دهید. سالمندان باید واکسن آنفولانزا را به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در مقابل تمامی بیماری های تنفسی رایج مد نظر داشته باشد. البته باید از طریق استراحت، ورزش و رژیم غذایی سالم می توانید سلامتی خود را ضمانت کنید. اگر در معرض خطر ابتلا به ذات الریه هستید، مراقبت برای جلوگیری از افرادی که بیمار هستند ضروری است می توانید با اعزام پرستار با اطمینان خاطر طول درمان عفونت ریه را پشت سر بگذارید.

استخدام پرستار در منزل

با استخدام پرستار در منزل می توانید تمامی خدمات پرستاری و پزشکی را در منزل خود دریافت کنید تا از هر گونه رفتن به بیمارستان و کلینیک بی نیاز شوید تا بتوانید در محیط امن خانه ی خود برای بهبودی ذات الریه در سالمندان به همراه یک پرستار بیمار دلسوز تلاش کنید. برای بدست آوردن قیمت دقیق از استخدام پرستار سالمند در منزل با شماره های درج شده تماس حاصل فرمایید در ادامه انواع خدمات موسسه پرستاری و پزشکی مهرگان نو معرفی می کنیم.

انواع بیماری ذات‌الریه چیست؟

درمان ذات الریه در خانه

بیماری ذات‌الریه به دو دسته تقسیم می شود که به شرح زیر است.

  • ذات‌الریه اکتسابی از جامعه
  •  ذات‌الریه اکتسابی از بیمارستان

در واقع بیمارستان و محیط جامعه اصلی‌ترین مکان‌هایی که ممکن است فرد به ذات‌الریه مبتلا شود در بیمارستان و جامعه است به این دلیل که محیط بیمارستان دارای باکتری‌و ویروس‌های مختلف است ممکن است سالمندی که در بیمارستان بستری شده است به بیماری ذات الریه دچار شوند.

بیماری ذات‌الریه براساس عامل ابتلا نیز به چهار نوع تقسیم می شود که شامل

  1.  باکتریایی
  2. ویروسی
  3.  قارچی
  4. انگلی

است و  شایع‌ترین نوع آن ذات‌الریه باکتریایی است و باکتری‌های مختلفی هم باعث این نوع بیماری می‌شوند. ذات‌الریه‌ی ویروسی در اثر ویروس‌های آنفولانزا و آبله مرغان ایجاد می‌شود.

حدود یک سوم از سالمندان در اثر ویروس به ذات‌الریه دچار می‌شوند. درصد کمی از ذات‌الریه‌ها هم در اثر قارچ و انگل هستند. در صورتی که سالمند به دلیل داروهای سرکوب‌کننده‌ی سیستم ایمنی یا بیماری ایدز، سیستم ایمنی‌اش ضعیف شده باشد، ممکن است به ذات‌الریه قارچی مبتلا شود


سوالات متداول

ذات الریه در چه مدت زمانی در سالمندان درمان می شود؟

دوران بهبودی ذات الریه در سالمندان ممکن است کمی طولانی باشد البته شاید به مدت 6 هفته الی 12 هفته زمان بر باشد.

آیا ذات الریه در افراد مسن قابل درمان است؟

برخی از موارد ذات الریه در افراد مسن را می توان در خانه درمان کرد. با این حال، بسته به علائم و سلامت کلی شما، ممکن است در بیمارستان بستری شوید. آنتی بیوتیک ها برای درمان ذات الریه ناشی از باکتری استفاده می شوند

علائم تشدید پنومونی چیست؟

اگر هر یک از علائم زیر را دارید فوراً کمک پزشکی بگیرید:

  • تنفس سریع یا ناتوانی در تنفس کامل.
  • احساس می کنید نمی توانید هوای کافی دریافت کنید.
  • ضربان قلب تند یا نامنظم.
  • گیجی.
  • رنگ مایل به آبی در پوست، نوک انگشتان یا لب‌های شما.
  • بی قراری شدید.
  • اضطراب
  • خستگی

امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید