X

علت، درمان و پیشگیری فشارخون بالا

09129611307 کارشناس امور پزشکی آقای جُغتایی
فشارخون

خون برای گردش در تمامی اعضای بدن از فشار و نیرویی استفاده می کنند تا خون را منتقل کنند، اگر به هر دلیلی بالا برود برای فرد مشکل و عوارضی میکند، در این مقاله به این پرداخته ایم، پس ادامه ی مطلب را از دست ندهید.

مهرگان نو
مهرگان نو

فشار خون بدین صورت می باشد که برخورد خون بر دیوارهای سرخرگ ها پرفشار بوده است وظیفه ی اصلی این سرخ رگ ها انتقال خون از قلب به تمامی نواحی بدن شما است برای اندازه گیری فشارخون میزان فشار وارد شده به دیوارهای سرخرگ موقع انقباض قلب است که به معنای عدد بالا یا فشار خون سیستولیک نامیده می شود و عدد پایین که به معنای فشار خون دیاستولیک که به فشار وارده ی دیواره های سرخرگ در هنگامی است عضلات قلب آزاد می شوند. درادامه به انواع فشارخون و درموردفشارخون می پردازیم باما همراه باشید.

فشارخون بالا

خطرات فشار خون بالا

همانگونه که ذکر شد فشارخون یکی از مهم ترین عوامل زندگی است اما در صورتی که سرخرگ های بزرگ به خوبی نتوانند مقاومت و ارتجاع خود را حفظ کنندو همینطور در اثر باریک شدن عروق کوچک، فشارخون بالا میرود که موجب بیماری هایی نظیر نارسایی در کلیه ها، وارد شدن آسیب به چشم ها و بیماری های قلبی می شود، از آنجایی که این بیماری تا انتها علائم خاصی ندارد آن را کشنده خاموش می نامند، فشار خون اغلب در اثر استرس و همچنین داشتن فعایت های بدنی به نسبت زیاد رخ می دهد ودر کسانی ه به این بیماری مبتلا هستند حتی به هنگام استراحت فشارخون بالایی دارند.

واحد و دستگاه اندازه گیری فشارخون

درمان فشار خون بالا

همانطور که بالاتر به آن اشاره شد فشار خون به دو دسته ی فشارخون دیاستولی و فشارخون سیستولی تبدیل می شود البته مشخص است که فشارخون در نواحی مختلف بدن فشارخون متفاوت می باشد، همه ی ما دستگاه فشارخون را دیده ایم که معمولی ترین روش برای اندازه گیری فشارخون، دستگاه فشارسنج می باشدو طریقه ی کار این دستگاه به این صورت است که فشارخونی که در رگ ها در حال چرخش می باشد را از طریق ارتفاع جیوه اندازه گیری می کند.

فشارخون طبیعی به این صورت شرح می شود البته لازم به ذکر است که  میزان فشارخون وابسته جامعه ی گوناگون می باشد، فشارخون دیاستولی پائین تراز ۸۰ میلی ‌لیترجیوه می باشد و برای فشارخون سیستولی پائین تراز ۱۲۰ میلی متر جیوه است

فشار خون بالا در چه کسانی رخ میدهد؟

این عارضه بیشتر برای مردان و زنان سن بالا اتفاق می افتد از هر چهار نفر یک نفر از بیماری فشارخون مبتلا می شود در یک تعریف دیگر می توان گفت این عارضه برای افراد بالای چهل و پنج سال بسیار رایج است اما مردان بیشتر ازاین بیماری رنج میبرند البته با افزایش سن زنان بیشتر از مردان دچار پرفشاری خون می شوند. از عوامل موثر در ابتلا به این نوع بیماری می توان به نژاد و همچنین وجود بیماری در خانواده (سابقه خانوادگی) اشاره کرد، یک سوم افرادی که دچار فشارخون بالاهستند از این موضوع و اهمیت درمان آن آگاهای لازم را ندارند که سبب بیماری های بیشتری در فرد می شود.

علت فشار خون بالا

فشار خون اولیه

فشارخون دلیل ثابت شده ای ندارد اما به برخی از این علائم که موجب افزایش احتمال پرفشاری خون می شود در ذیل پرداخته ایم.

  • وجود اضافه وزن و چاقی در افراد
  • افزایش سن مخصوصا بیش از 60 سال
  • مصرف دخانیات و الکل
  • مصرف بیس از حد غذاهای حاوی نمک و چربی
  • اروپایی ها، سفید پوستان و هندی ها بیشتر دچار این بیماری می شوند.
  • نشستن بیش از حد پشت میز
  • نداشتن فعالیت بدنی متعادل و کم تحرکی
  • عدم مصرف سبزیجات
  • اضطراب و استرس
  • سابقه ی خانوادگی و عواملی همچون ژنتیکی
  • مصرف کردن داروهای ضد بارداری، ضد اشتها و استرویید

پیشگیری از ابتلا به بیماری فشار خون

  1. برترین راه مبارزه و پیشگیری با پرفاشری خون، ورزش کردن منظم در روز می باشد
  2. کنترل و مصرف کم نمک و همینطور غذاهای پر چرب
  3. جلوگیری از مصرف خوراکی های شور مانند چیپس، غذاها و سبزی های کنسرو شده، کالباس و سوسیس و غذاهایی مه با گوشت فرآورده شده اند
  4. اندازه گیری هر 6 ماه یک بار فشارخون
  5. ترک کردن الکل و سیگار
  6. داشتن استراحت به میزان لازم
  7. به حدااقل رساندن مصرف کافئین مثل قهوه و چای
  8. بانوانی که قرص های ضد بارداری مصرف می کند باید حتما فشار خون را بررسی کنند
  9. مصرف کردن و جا دادن غذاهای کم چرب و خشکبار وسبوس دار، میوه و سبزیجات در رژِیم غذایی
  10. کاهش و کنترل وزن
  11. مصرف گوشت سفید مانند ماهی
  12. کم مصرف کردن غذاهای سرخ شده
  13. کنترل اضطراب و استرس زیرا موجب افزایش فشار خون در افراد می شود.

تشخیص فشارخون بالا

  1. آزمایش خون، از این آزمایش برای بررسی و چک کردن نوع و کیفیت عملکرد کلیه، چربی، قندخون، الکترولیتها و اوره استفاده می کنند.
  2. آزمایش ادرار، یکی از بهترین نوع پیداکردن بیماری های کلیوی بهره مندی از این نوع آزمایش می باشد
  3. عکس برداری از قفسه سینه، برای یافتن امکان بزرگ شدن قلب و نارسایی آن از عکس قفسه سینه نیز استفاده می کنند.
  4. نوارقلب، کم خونی موضعی و بزرگی بطن چپ در نواری که از قلب می گیرند نمایان می شود.
  5. فشار خون، در شرایط و زمان استاندارد و مناسب طی چند نوبت فشارخون اندازه گیری می شود.

عوارض فشارخون

علت فشارخون

  • سکته مغزی
  • سکته قلبی
  • سندروم های متابولیک
  • اختلال در حافظه و یادگیری
  • نارسایی های قلبی
  • آسیب دیدن چشم به معنای پاره شدن عروق چشم
  • بیماری های کلیوی

درمان فشارخون

با در نظر گرفتن شرایطی که فرد دارد درمان فشار خون بالا توسط پزشک مشخص می شود، برای راحتی و آسایش فرد سالمند خود، می توانید پرستار سالمند متخصص و باتجربه را از موسسه پرستاری و پزشکی مهرگان نو استخدام کنید.این پرستاران حرفه ای آمادگی ارائه خدمات  از طریق اعزام پرستار به عزیزان شما از جمله پرستار خصوصی در منزل، پرستار سالمند می باشد

تغییر سبک زندگی کمک بزرگی به کنترل و مدیریت فشار خون بالا می کند. تغییراتی که پزشک برای  تغییر در سبک زندگی شما توصیه می کند به شرح زیر است

داشتن یک رژیم غذایی سالم برای قلب همراه با نمک کمتر
انجام دادن فعالیت های بدنی مرتب
حفظ وزن متعادل
اما نمی توان تنها به تغییر سبک و رژیم غذایی اکتفا کرد زیرا گاهی کافی نیست لازم است گاهی پزشک شماداروهایی نیز تجویز می کنند.

داروها
نوع دارویی که دکتر برای فشار خون بالا تجویز می کند به اندازه گیری فشار خون و سلامت کلی شما وابسته است.

داروهایی که برای درمان فشار خون بالا استفاده می شود شامل

دیورتیک ها که بعضی اوقات قرص های آب نیز نامیده می شود، داروهایی هستند که به کلیه های شما کمک می کنند تا سدیم و آب را از بدن دفع کنند. این داروها اغلب اولین داروهایی هستند که برای درمان فشار خون بالاتجویز می شوند.

انواع مختلفی از دیورتیک ها از جمله تیازیدی، لوپ و پتاسیم اسپرینگ وجود دارد. اینکه پزشک شما کدام یک را توصیه می کند به اندازه گیری فشار خون و سایر شرایط سلامتی شما، مانند بیماری کلیوی یا نارسایی قلبی بستگی دارد. دیورتیک‌هایی که معمولاً برای درمان فشار خون استفاده می‌شوند عبارتند از کلرتالیدون، هیدروکلروتیازید (میکروزاید) و غیره.



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید