دکتر متخصص داخلی چه کسی است؟
پزشک متخصص داخلی دانش کافی در زمینه تمامی اندامها و سیستمهای داخلی بدن شما داشته و می تواند بسیاری از بیماری ها را تشخیص دهد. این متخصصان برای مدیریت بیماریهای مزمن تخصص لازم را کسب کردهاند و برای تشخیص و درمان بسیاری از بیماریها می توانید به پزشک متخصص داخلی مراجعه نمایید.
دلیل مراجعه به دکتر داخلی چیست؟
بسیاری از افراد دکتر متخصص داخلی را به عنوان پزشک اولیه انتخاب کرده و برای مراقبتهای معمول و انجام معاینات سالانه به این پزشک مراجعه می نمایند. بسیاری از دردهای مزمن در قسمت های مختلف بدن با ویزیت نزد متخصص داخلی برطرف می شود. دکتر متخصص داخلی طیف گستردهای از بیماریهای را تشخیص داده و درمان میکند.
نکات مهم در مراجعه به متخصص داخلی
- اگر اولین بار است که به یک متخصص داخلی مراجعه می کنید باید پرونده پزشکی خود را به همراه داشته باشید؛ چرا که شاید متخصص داخلی بخواهد تست ها و آزمایش هایی را بر روی شما انجام شده است را بررسی کند همچنین از طرفی به همراه داشتن پرونده پزشکی کمک می کند تا دکتر داخلی بداند درمان چگونه آغاز شده و حال در چه مرحله ای است.
- در اولین ملاقات بهتر است داروهایی که مصرف می کنید هم با خود به همراه داشته باشید تا دکتر متخصص از تجویز داروهای تکراری خودداری کند یا در صورت داشتن عوارض منفی برای شما آن را دیگر تجویز نکند.
- اگر دوره درمانی خود را نزد یک متخصص داخلی آغاز کرده اید، سعی کنید که این دوره را تا پایان ادامه دهید.
- وضعیت روحی و جسمی خود را در روزهای گذشته در جلسه درمان کامل بیان کنید.
دکتر متخصص داخلی چه بیماری هایی را درمان میکند؟
بسیاری از بیماریهای مربوط به اندامها و سیستم داخلی بدن توسط متخصص داخلی تشخیص داده و درمان میشوند. این بیماری ها به شرح زیر هستند:
- دیابت
- فشارخون بالا
- کلسترول بالا
- اختلالات تیروئید
- مشکلات گوارشی
- رفلاکس معده
- سنگ کیسه صفرا
- سندروم روده تحریکپذیر
- هموروئید
- مشکلات کبد
- هپاتیت
- کبد چرب
- سرطان کبد
- بیماریهای ریوی
- آسم
- سل
- سرطان ریه
- ذاتالریه
- برونشیت مزمن
- عفونت تنفسی
- یائسگی
- میگرن
- روماتیسم
- آرتریت روماتوئید
- نقرس
- اختلالات استخوان
- پوکیاستخوان
- سرطان استخوان
- عفونت استخوانی
تفاوت دکتر متخصص داخلی با دکتر عمومی چیست؟
برخی افراد تصور می کنند که دکتر داخلی و دکتر عمومی تفاوتی با هم ندارند و هر دو یک تخصص را دارند اما باید گفت که پزشک عمومی در دانشگاه مقطع دکترای عمومی را به اتمام رسانده و تا این مرحله مهارت دارد؛ اما متخصص داخلی باید پس از اتمام دوره دکترای عمومی، حدود ۳ تا ۶ سال ادامه تحصیل دهد تا در این زمینه تخصص کافی کسب نماید. متخصصان داخلی پس از پایان این دوره برای دریافت مدرک فوق تخصص اقدام می نمایند.
متخصص داخلی چه فوق تخصص هایی میتواند بگیرد؟
متخصص داخلی میتواند با ادامه تحصیل و دریافت مدرک فوق تخصص در شاخههای مختلفی مهارت پیدا کند. این پزشک هنوز هم متخصص داخلی بوده و فوق تخصص خود را در شاخههای مختلفی می تواند به دست آورد. در ادامه فوق تخصص های داخلی را معرفی می کنیم.
- فوق تخصص اورولوژی
- فوق تخصص گوارش و کبد
- فوق تخصص غدد و متابولیسم
- فوق تخصص خون و سرطان
- فوق تخصص نفرولوژی
- فوق تخصص ریه
- فوق تخصص روماتولوژی
ویژگیهای یک متخصص داخلی خوب
یک متخصص داخلی خوب باید بتواند تمامی معاینات را به طور کامل انجام داده و سوابق پزشکی بیمار را به خوبی بررسی نماید تا بتواند تشخیص درستی داشته باشد. پزشکان داخلی با توجه به علت مراجعه بیمار، علائم حیاتی و سوابق پزشکی و لیست داروهای مصرفی بیمار را جویا و بررسی میکنند و سپس معاینه فیزیکی انجام شده تا در مورد وضعیت سلامتی اطلاعات کلی به دست آورند. یک پزشک متخصص داخلی باید:
- وضعیت بدنی و نحوه حرکت را بررسی نماید.
- صدای قلب را گوش داده تا ضربان قلب نامنظم و سایر صداهای غیر معمول را ارزیابی کند.
- صدای تنفس را بشنود تا صدای خسخس سینه یا تنگی نفس را بررسی کند.
- چشمها، گوش، بینی، دهان و گلو را به خوبی معاینه کند.
- پوست و ناخنها را بررسی نماید.
اگر پزشک متخصص داخلی با معاینات فیزیکی به تشخیص دقیقی نرسد، باید آزمایشهای غربالگری مانند آزمایش خون، ادرار یا آزمایشهای تصویربرداری تجویز کند تا نتایج را با استفاده از جواب این آزمایش ها اعلام کند. در صورتی که بیمار شما نمی تواند به کلینیک ها یا مراکز درمانی مراجعه کند، می تواند از خدمات ویزیت پزشک در منزل مجموعه مهرگان نو بهره مند شود.