دستگاه ساکشن چیست و چگونه کار می کند؟
دستگاه ساکشن یا آسپیراتور در پزشکی، دستگاه مکنده ای است که عمدتا برای از بین بردن انسدادها مانند مخاط، بزاق، خون یا ترشحات استفاده میشود. ممکن است یک بیمار به دلیل عدم هوشیاری یا ناتوانی در پاکسازی و تخلیه ترشحات، دچار خفگی شود که دستگاه های ساکشن با انجام مکش به بیمار کمک می کنند تا بتواند بهتر نفس بکشد.
آسپیراتورها از یک پمپ خلا و یک ظرف مخصوص جمع آوری مایع با یک دریچه ایمنی و لوله های آسپیراسیون تشکیل شده اند که در مدل های مدرن پمپ ها بدون روغن عرضه می شوند و به محیط زیست آسیب نمی رسانند. تنظیم خلا با استفاده از یک شیر یا یک تنظیم کننده خاص انجام شده و طراحی دستگاه به گونه ای است که از پاشیده شدن محتویات محافظت می کند.
از دستگاه ساکشن در چه مکانهایی استفاده می شود؟
- بخش ریکاوری
- اتاق عمل
- اتاق بیهوشی
- اتاق بهبودی
- بخش مراقبتهای ویژه
- بخش زایمان و مامایی
- بخش اورژانس و…
در چه مواردی از دستگاه ساکشن باید استفاده کرد؟
- تخلیه ترشحات تنفسی مانند خلط در زمان ناتوانی بیمار
- استفراغ و کمک به بیمار در زمان تشنج یا بیهوشی
- هنگام عمل برای خارج کردن خون یا موارد دیگر
- تخلیه زخم ها
- پاکسازی بینی
- در طی جراحی پلاستیک (لیپوساکشن)
اجزای دستگاه ساکشن شامل چه مواردی است؟
آسپیراتورها برای اهداف خاصی مورد استفاده قرار می گیرند، بنابراین برای ساخت مدل های تخصصی به الزامات عملیات توجه می شود. برای مثال یک آسپیراتور جراحی در اتاق عمل باید قدرتمند باشد و تمام امکانات لازم را داشته باشد. عناصر زیر در دستگاه ساکشن وجود دارند:
- کمپرسور (پمپ خلا)
- نشانگر فشار (فشار سنج)
- ظرف برای مواد مکش شده
- لوله های انعطاف پذیر مجهز به نوک و آداپتور
- فیلترهای مخصوص جلوگیری از ترشحات ظرف به داخل کمپرسور
نیروی مکش دستگاه ساکشن را می توانید با استفاده از دکمه ها یا یک دستگیره چرخشی تغییر دهید.
خرابی های رایج دستگاه ساکشن
تجهیزات پزشکی در اثر استفاده مداوم به مرور به تعمیر نیاز پیدا می کنند که دستگاه ساکشن نیز از این قاعده پیروی می کند. در صورت خرابی این دستگاه می توانید با مجموعه مهرگان نو تماس حاصل نمایید. در ادامه با برخی از اختلالات در این دستگاه آشنا می شوید.
- زمانی نیاز است که دستگاه های مکش جراحی را تعمیر کنید که شکاف هایی در دریچه ها وجود داشته باشد، لوله های لاستیکی دچار آسیب شوند، هوا وارد دستگاه شود و نیاز به تعمیر داشته باشد.
- گرفتگی سوپاپ، چسبندگی، کثیفی و همچنین نقص در عملکرد پیستون ها و کاهش قدرت موتور در دستگاه ساکشن نیاز به عیب یابی و تعمیر دارد.
- گرفتگی مجاری هوا با گرد و غبار، کاهش راندمان و عدم کفایت سرعت هوا موجب نیاز این دستگاه به تعمیر می شود.
- در صورتی که شبکه هوا به درستی طراحی نشود، سیستم مکش به دلیل افت فشار زیاد، سایش شیلنگ های مکش و گرفتگی مجاری هوا با گرد و غبار کارایی خود را از دست می دهد.
تعمیر انواع ساکشن
- تعمیر دستگاه ساکشن پرتابل یا قابل حمل
- تعمیر دستگاه ساکشن دستی
- تعمیر دستگاه ساکشن بیمارستانی
- تعمیر دستگاه ساکشن شکم (لیپوساکشن)
- تعمیر دستگاه ساکشن یونیت دندانپزشکی
- تعمیر دستگاه ساکشن ثابت
- تعمیر دستگاه ساکشن آمبولانسی
- تعمیر ساکشن جراحی
- تعمیر ساکشن حجامت
- تعمیر ساکشن گوش
- تعمیر ساکشن خلط گلو
- تعمیر دستگاه ساکشن پزشکی
معرفی ساکشن های مختلف
- ساکشن دوار روغنی: به دلیل ایجاد بخارات روغنی در فضای بیمارستان از نظر پزشکی منسوخ شده ولی قدرت موتور بالایی دارد.
- ساکشن دیافراگمی (نوسانی): در چرخه تولید می باشد اما به دلیل سرعت و ظرفیت مکش پایین در عملهای جراحی حساس و سنگین به کار نمیرود.
- ساکشن های سیلندر و پیستونی: در دو نوع دور بالا و پایین تولید شده که بهترین نوع ساکشنهای تولیدی می باشد و معروف به ساکشنهای خشک است.
عیب یابی و تعمیر دستگاه ساکشن
در صورتی که با مشکلات زیر مواجه شدید با مجموعه مهرگان نو تماس بگیرید.
ساکشن روشن می شود ولی موتور کار نمی کند.
این ایراد در ساکشن های ایرانی یا Medela به وجود می آید و دلیل آن مرطوب شدن سنسور رطوبت دستگاه می باشد. کار این سنسور قطع مکش دستگاه جهت جلوگیری از ورود ترشحات به داخل سیلندرها می باشد که باید دستگاه را باز نموده و سنسور آن را خشک نمایید. سنسور دستگاه ساکشن از دو عدد سیستم تشکیل شده است که با رسیدن رطوبت، مقاومت بین دو سیم کاهش می یابد.
دستگاه ساکشن روشن نمی شود.
از سالم بودن پریز و برق آن اطمینان حاصل کنید. در صورتی که مشکلی وجود نداشت ممکن است قطعات دستگاه دچار ایراد شده باشد.
کلید دستگاه ساکشن بررسی شود.
دستگاه ساکشن برای جلوگیری از صدمات احتمالی در ورودی خود یک فیوز دارد که از سالم بودن این فیوز بهتر است مطمئن شوید.
دستگاه ساکشن مکش مناسبی ندارد.
درب مخازن جمع آوری مایعات دستگاه را بررسی کنید. این درپوش گاهی در جای خود محکم نیست و با ایجاد نشتی مانع از ایجاد فشار منفی مناسب در مخزن و مکش مناسب می شود. همچنین ممکن است محل اتصال لوله های رابط به درپوش شکسته باشد یا سطح روغن در ساکشن های روغنی پایین آمده باشد. حتما اتصالات ساکشن را کنترل کنید.
صدای ساکشن زیاد و غیر عادی است.
در صورت بروز این مشکل حتما موتور ساکشن را سرویس کنید تا سر و صدای آن از بین رود.
ساکشن روشن می شود و صدای موتور نیز می آید ولی هیچ مکشی وجود ندارد.
در این شرایط تسمه اتصال دهنده موتور به پمپ وکیوم پاره یا از جای خود خارج شده است که با سرویس و تعویض تسمه توسط مجموعه مهرگان نو می توانید این مشکل را برطرف کنید.
صدای سوت بیش از حد دستگاه ساکشن به گوش میرسد ولی کارکرد دستگاه صحیح است.
این ایراد مربوط به کثیفی سوپاپ های پلاستیکی پمپ وکیوم بوده و در مدل های سیلندر و پیستونی این اتفاق زیاد است و باید پمپ باز شده و سوپاپ ها توسط پنبه و الکل تمیز شوند.
پس از تعمیر نوار تسمه دستگاه باز هم در عین کارکرد صحیح مکش مناسبی ندارد.
این ایراد در ساکشن های صاایران بسیار به وجود می آید و به دلیل تنظیم نبودن زاویه دو پیستون نسبت به یکدیگر بروز می کند. زاویه پیستون ها را بر روی 90 درجه باید تنظیم کنید و پیچ آنها را سفت کنید.
تعمیرات ساکشن توسط مجموعه مهرگان نو
در صورت خرابی دستگاه ساکشن شما دیگر مجبور نیستید قطعات مختلف آن را سفارش دهید و نگران زمان درست شدن آن باشید. مجموعه مهرگان نو متشکل از تیم مهندسی حرفه ای برای تعمیرات انواع تجهیزات پزشکی می باشد. برای دریافت خدمات تعمیرات ساکشن و اجاره دستگاه ساکشن با شماره مندرج در سایت تماس بگیرید.
چگونه ساکشن پزشکی را برای تعمیر تحویل دهیم؟
فقط کافی است با مجموعه مهرگان نو تماس بگیرید تا کارشناسان ما در محل حاضر شوند و دستگاه ساکشن را از شما تحویل بگیرند. کادر متخصص این مجموعه دارای خدمات تعمیر در منزل می باشند و ما در تمامی شهرها مانند تعمیر دستگاه ساکشن تهران، تعمیر ساکشن کرج، تعمیر ساکشن شهریار و… این خدمات را ارائه می دهیم.