X

صدور گواهی فوت در منزل توسط پزشک به صورت آنی!

09129611307 کارشناس امور پزشکی آقای جُغتایی
صدور گواهی فوت در منزل

بستگان متوفی برای خاکسپاری و دفن و کفن نیاز به مجوز گواهی فوت دارند تا با ارائه آن به قبرستان، بتوانند کفن و دفن قانونی انجام دهند. بهترین اقدام برای اخذ مجوز گواهی فوت و جواز دفن و کفن، اعزام پزشک قانونی به منزل و بررسی و صادر نمودن این گواهی می باشد. مرکز مهرگان نو می تواند در هر لحظه از شبانه روز پزشک به منزل متوفی به منظور اخذ گواهی فوت اعزام نماید.

مهرگان نو
مهرگان نو

صدور گواهی فوت در منزل

در گذشته افرادی که در روستاها و مناطق صعب العبور فوت می کردند، گواهی فوت توسط مسئول قبرستان صادر میشد اما امروزه به دلیل دسترسی آسان به امور صدور گواهی فوت در منزل، این امر باید توسط پزشک انجام و صادر شود. در صورتی که نیاز به صدور گواهی فوت در منزل و صدور جواز کفن و دفن متوفی داشتید، می توانید با مرکز خدمات پزشکی در منزل مهرگان نو تماس بگیرید تا در اسرع وقت پزشک صادر کننده جواز دفن، به منزل متوفی اعزام شود.

صدور گواهی فوت در خانه در صورت اورژانسی بودن به صورت 24 ساعته و شبانه روزی از جانب مجموعه مهرگان نو در دسترس می باشد، در ادامه مطلب هر آنچه در رابطه با صادر کردن جواز دفن و کفن نیاز دارید بازگو شده است.

گواهی فوت چیست و چند نوع گواهی فوت قانونی وجود دارد؟

گواهی فوت سندی قانونی به جهت انتقال متوفی به غسالخانه قبرستان و شستشو، طهارت و آماده سازی برای خاکسپاری می باشد که در صورت عدم وجود آن نمی توان به هیچ وجه فرد فوت شده را به خاک سپرد. در رابطه با گواهی فوت باید بدانید که 2 نوع گوافی فوت وجود دارد:

  1. گواهی فوت اولیه: این گواهی فوت بر اساس اعزام سریع پزشک قانونی به بالا سر متوفی صادر می شود که با استفاده از این گواهی می توان متوفی را به خاک سپرد.
  2. گواهی فوت ثانویه: این گواهی فوت اصلی بوده و با اخذ آن به دنبال ارائه مدارک اولیه و هویتی بیمار اجازه باطل کردن شناسنامه، حساب های بانکی، بلاک اموال جهت امور وراثتی داده می شود.

فرق گواهی فوت اولیه با ثانویه چیست؟

گواهی فوت اولیه در منزل با اعزام پزشک عمومی و یا پزشک معتمد قانونی صادر می شود که در این سند همه مواردی که پزشک درباره متوفی دیده ایت در همان لحظه با مهر و امضای خود پزشک و امضا و اثر انگشت بستگان درجه 1 نوشته و صادر می شود. از مهم ترین کاربرد های گواهی فوت اولیه در منزل می توان به ارائه این سند به ثبت احوال منطقه سکونت فرد فوت شده اشاره کرد زیرا در صورتی که شخص فوت کند و ثبت احوال در جریان این اتفاقات قرار نگیرد، کد ملی و شماره شناسنامه متوفی همچنان فعال بوده و این به منزله باز بودن حساب های بانکی، تمکن مالی و... می باشد. گواهی فوت ثانویه مربوط به امور ثبت احوال، شناسنامه باطل کردن و حساب های بانکی فرد فوت شده می باشد که برای بستگان درجه 1 او صادر می شود تا بتوانند اقدامات انحصار وراثت را انجام دهند.

چه کسی گواهی فوت در منزل را صادر می کند؟

شخصی که سند وفات یا همان گواهی فوت در منزل را می نویسد، پزشک معتمد قانونی بوده که این شخص می تواند پزشک عمومی با پروانه طبابت قانونی باشد. دانشجوی پزشکی نمی تواند گواهی کفن و دفن صادر کند چرا که مجوز لازم را ندارد. این پزشکان دارای امکان صدور برگه گواهی فوت بالای 7 روز می باشند که از طریق پزشکی قانونی به آنها داده شده است و همچنین توانایی تجویز دارو و تزریقات در منزل را نیز دارند.

از زمان فوت تا زمان رسیدن پزشک صادر کننده گواهی فوت چه باید کرد؟ 

پس از تماس با مجموعه مهرگان نو و ثبت درخواست خود مبنی بر صدور گواهی فوت در منزل، بهتر است اقدامات زیر را انجام دهید:

  1. هیچ فشاری به اندام های فرد فوت شده بر اساس ترحم و احساسات وارد نکنید.
  2. فرد متوفی را از محل فوت خود جابجا نکنید.
  3. اتصالات متوفی اعم از آنژیوکت و لوله تنفسی و... را تا قبل از رسیدن پزشک جدا نکنید.
  4. روی فرد متوفی ملحفه نازک و لطیف بکشید.
  5. پنجره و درب را باز کنید.
  6. تمامی انگشت و پاهای فرد متوفی را صاف کنید و چشم های او را ببندید.
  7. خواندن قرآن و دعا کردن برای متوفی جهت تسلی خاطر بازماندگان در منزل از سایر کارهای آرامبخش در این شرایط است.

آیا گواهی فوت در منزل بدون حضور بستگان درجه یک صادر می شود؟

صدور گواهی فوت در منزل بدون وجود بستگان درجه یک به هیچ وجه صادر نمی شود، زیرا در صورتی که متوفی به علت های مختلف مانند بیماری، عدم مراقبت مناسب و سایر عوامل فوت کرده باشد، بستگان درجه 1 به عنوان قیم بیمار حق دارند از شرایط اطلاعات کامل داشته باشند و بدانند که کوتاهی انجام نشده است. همچنین به صورت قانونی حق دارند به عنوان قیم بیمار در صورت تمایل شکایت کنند و جهت انتقال متوفی به سردخانه و غسالخانه و انجام امور خروج جسد و انتقال آن به مراکز غسالخانه و قبرستان، وجود همراهان درجه یک فرد فوت شده لازم است.

اهمیت صدور گواهی فوت در منزل چیست؟

گواهی فوت در منزل از آنجایی که یک سند قانونی از سمت پزشکی قانونی برای انتقال فرد فوت شده به غسالخانه و آماده سازی برای خاکسپاری با توجه به جواز دفن می باشد، در صورتی که صادر نشود به هیچ وجه نمی توان گواهی فوت ثانویه صادر نمود و یا امور کفن و دفن متوفی را انجام داد. همچنین در مواردی که بستگان درجه 1 تمایل به شکایت داشته باشند گواهی فوت در منزل یک مدرک دقیق جهت اعمال قانون در مراکز پزشکی قانونی می باشد.

گواهی فوت در منزل را از کجا می توان دریافت کرد؟

اگر متوفی در بیمارستان فوت کند، برای دریافت گواهی فوت، پزشک اورژانس این سند را صادر می کند، اما اگر فرد در منزل فوت کند برای دریافت گواهی فوت در منزل تهران و کرج می توان از مراکز خدمات درمانی و پزشکی مانند مهرگان نو درخواست صدور گواهی فوت و جواز کفن و دفن کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر تماس حاصل نمایید.

مراحل قانونی صدور گواهی فوت در منزل

شرایطی که برای صدور گواهی فوت و جواز کفن و دفن طی اعزام پزشک قانونی از مرکز درمانی مهرگان نو باید طی شود شامل موارد زیر می شود:

  • پزشک طی معاینه علت مرگ طبیعی را شناسایی و تشخیص می دهد.
  • پزشک با بررسی های همه جانبه و سابقه بیماری متوفی تشخیص مرگ طبیعی را برای او صادر می نماید.
  • در صورتی که قبل از حضور پزشک، پرسنل اورژانس 115 بر بالین بیمار اعزام شده و عملیات احیا را انجام داده باشند، تمامی این موارد را پزشک ثبت می نماید.
  • پزشک معتمد قانونی باید تشخیص دهد که علت مرگ بر اثر ضربات چاقو و اصابت گلوله، اشیا تیز و... نباشد.
  • زمانی که پزشک بر بالین متوفی حاضر می شود اگر علائم کبودی ناشی از ضربه را مشاهده کند، روند قانونی گواهی فوت تغییر می کند.
  • زمانی که پزشک تشخیص دهد علت مرگ خودکشی نبوده است، در این شرایط قادر خواهد بود تا پرونده متوفی را جهت ثبت گواهی فوت اصلی تکمیل کند.

در چه شرایطی جواز دفن در منزل توسط پزشک صادر نمی شود؟

  1. عدم داشتن شرایط قانونی
  2. قتل بودن علت مرگ
  3. مشکوک بودن به خودکشی
  4. علت مرگ درگیری فیزیکی و لفظی
  5. برق گرفتگی
  6. علت مرگ FALLING یا پرت شدن از بلندی
  7. فوت شدن در محل کار
  8. فوت در باشگاه به علت ورزش
  9. فوت در زندان
  10. انجام سقط جنین
  11. شکایت داشتن علیه جسد
  12. فوت مادر باردار در منزل
  13. فوت کودک نوزاد زیر 7 روز در منزل
  14. متوفیان مجهول الهویه (عدم داشتن شناسنامه و کارت ملی)

مدارک مورد نیاز جهت اورژانس گواهی فوت چیست؟

  1. شناسنامه عکس دار
  2. کارت ملی عکس دار
  3. گواهی فوت اولیه
  4. تاییدیه پزشک
  5. تاییدیه پرونده بیماری با فوت توسط پزشک 

صدور گواهی فوت در منزل کرج و تهران

صدور گواهی فوت علاوه بر تهران در استان کرج و تمامی مناطق آن نیز توسط مجموعه مهرگان نو انجام می شود و این خدمات به صورت شبانه روزی و 24 ساعته در این دو استان قابل دریافت می باشد. هزینه گواهی فوت در منزل کرج و تهران از 1.500.000 میلیون تومان شروع می شود و در صورت تمایل به اطلاع از سایر شرایط می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید