برانکارد ریشه ای فرانسوی (brancard) دارد و از انواع تجهیزات مهم و ضروری پزشکی به شمار می رود که نبود آن باعث به وجود آمدن مشکلات جدی در تیم پزشکی می شود. لذا زمانی که اتفاقی یا حادثه ای برای فرد رخ می دهد، ممکن است فرد قادر به حرکت نباشد به همین دلیل نیاز است تا از طریق این برانکارد های پزشکی، فرد به مراکز درمانی و بیمارستان ها منتقل شود تا در مدت زمان کوتاهی شخص بیمار بدون دیدن آسیب و به راحتی جابه جا شود تا پزشک متخصص بیمار را معاینه کرده و سپس درمان را آغاز کند. برانکارد به همین دلیل تولید شده است تا بیمار در سریع ترین زمان به بیمارستان انتقال داده شده و مورد درمان قرار بگیرد.
برانکار در انواع مختلفی تولید شده که هر کدام از این وسیله دارای کاربردهای متفاوتی می باشد، در این مقاله از سایت موسسه پزشکی مهرگان نو قصد داریم به معرفی برانکارد ها و انواع آنها بپردازیم.
برانکارد چیست؟
برانکاردها محصولات پزشکی هستند که حمل و نقل ایمن افرادی را که نیاز به مراقبت های پزشکی دارند تضمین می کنند. برانکارد انتقال بیمار با توجه به منطقه و شرایط استفاده انتخاب می شود. مدل های برانکارد حمل و نقل بیمار با توجه به ویژگی های فنی و طراحی آنها متفاوت است و برخی از بیماران را می توان با برانکارد انتقال حمل کرد، در حالی که برخی دیگر با برانکارد بیماران اورژانسی منتقل می شوند.
وظیفه اصلی برانکارد حمل و نقل که مطابق با شرایط پزشکی طراحی شده است، انتقال ایمن بیمار به محل مورد نیاز است. مدل ها با توجه به شرایط فیزیکی محیطی که بیمار در آن قرار دارد تغییر می کند.
برانکارد حمل و نقل بیمار چرخدار معمولا برای اهداف کمک های اولیه استفاده می شود. ساختار ثابت غیر تاشو آن اجازه می دهد تا از آمبولانس بیمار را به بیمارستان منتقل کرد. در تولید این برانکارد از موادی مانند فلز و پارچه و همچنین پلاستیک و فلز استفاده می شود.
برانکارد در اندازه ها و طرح های مختلف با توجه به نیاز بیمار تولید می شود. علاوه بر مدل هایی که سهولت در نگهداری و حمل و نقل را فراهم می کنند، برانکارد هایی وجود دارند که می توانند تا شوند یا ثابت باقی بمانند.
انواع برانکارد موجود در بازار
برانکاردها داراى انواع مختلفی هستند:
- برانکارد استاندارد
- برانکارد ساده قابل حمل
- برانکارد شکستهبندی
- صندلی حمل بیمار چرخ دار
- برانکارد بسکت
- برانکارد اسکوپ
- برانکارد اسپرایت بورد
- برانکارد پدی بورد
در واقع برانکارد بیمار وسیله ای ساده است که برای انتقال بیمارانی که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند استفاده می شود. یک مدل ساده اما با دوام فقط باید توسط دو نفر حمل شود. برانکارد برای ورود و خروج از بیمارستان ها و کلینیک ها و هر مکان دیگری که ممکن است نیاز به جابجایی بیمار باشد، استفاده می شود.
برانکارد چرخ دار
برانکاردهای چرخ دار کشویی به ویژه در آمبولانس ها استفاده می شود. به لطف ویژگی های تاشو از مفاصل، حمل و نقل آسان را بدون به خطر انداختن راحتی بیمار فراهم می کند. این برانکاردهای چند منظوره با چرخ برای حمل و نقل آسان تولید می شوند.
ویژگی های برانکارد چرخدار:
- دارای چرخ های تاشو
- کمربند ایمنی در زمان حرکت مصدوم
- از جنس آلومینیوم محکم و با دوام
- دارای ترمز برای جلوگیری از حرکت چرخ ها در زمان استقرار
- دارای بدنه ای برزنت و بدون جذب خون و مایعات
- طراحی جمع و جور برای قرار گیری در داخل آمبولانس
- دارای محافظ در اطراف برانکارد برای جلوگیری از افتادن بیماران
- تحمل وزن تا 200 کیلوگرم
برانکاردهای تلسکوپی یا اسکوپ
مهمترین ویژگی برانکاردهای تلسکوپی قابل تنظیم بودن آنهاست. در صورت عدم استفاده، به زیر یا داخل دسته ها فشار داده می شوند. استفاده از این پله ها هنگام چرخش و پایین آمدن از پله ها سالم تر خواهد بود.
برانکارد نجات و شکسته بندی
از مقاوم ترین و سخت ترین نوع برانکارد ها، برانکارد نجات است که با استفاده از آن ها، می توان اقدام به نجات افرادی که در مکان هایی که دسترسی به آن ها دشوار و مشکل است، کرد. برانکارد نجات، برای حفظ تعادل، فرد را به صورت عمودی حمل ساخته شده است.
ویژگی های برانکارد نجات شامل موارد زیر می شود:
- جنس برانکارد از از یک نوع ورق پی وی سی ضخیم و نسبتا نرم و قابل لوله و خم شدن می باشد.
- از پلیمری مخصوص با استحکام سایشی و مکانیکی بسیار بالا تهیه شده است.
- دارای کمربند های تسمه ای محکم با قلاب های باز و بست سریع می باشد.
- امکان حمل مصدوم به صورت افقی یا عمودی توسط افراد ناجی یا بالگرد و یا بالا کشیدن توسط سه پایه نجات می باشد.
- ابعاد تخت 240*95 سانتی متر می باشد.
- سایز لوله شده 90 سانتی متر با شعاع 20 سانتی متر می باشد.
- دارای استاندارد CE اروپا می باشد.
- این برانکارد ساخت کشور یونان است.
- تسمه حمل هوایی برانکارد موجود می باشد.
برانکارد آمبولانس Ambulance stretcher
یکی دیگر از انواع برانکارد حمل بیمار می شود به برانکارد آمبولانس اشاره کرد که وظیفه حمل و نقل بیمار در شرایط حیاتی ساخته شده است، برای انتقال بیمار بدون خطر و همینطور سریع از این برانکارد استفاده می شود. تا با دقت فراوانی به بیمار منتقل شود و با حوادثی نظیر افتادن بیمار اتفاق نیفتد.
این وسیله ی پزشکی به گونه طراحی شده است که بیمار خیلی راحت در شرایط کاملا ایمن سوار آمبولانس شده و اورژانس بیمار را به بیمارستان برساند.
- برانکارد پاچلاقی برای افزایش سرعت و راحتی انتقال بیمار
- ساخته شده از پروفيل آلومينيومي با مقاطع مستطيلي و لوله ای
- پشت سری قابل تنظيم
- دستگيره هاي جانبی باز شونده
- قفل ايمني زمان حمل
- داراي دو كمربند بيمار
- 1 سال گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش
- ساخت کشور ایران
- طول 195 عرض 55 ارتفاع 85 سانتی متر
برانکارد ریکاوری
برانکارد ریکاوری از انواع برانکارد حمل بیمار می باشد و همانطور که از نامش پیداست برای استفاده در بیمارستانها، مراکز درمانی، کلینیک ها، اورژانس، اتاق عمل، قسمت ریکاوری بعد از اتاق عمل، مراکز آندوسکوپی و غیره برای حمل بیمار کاربردی بوده و مورد استفاده قرار می گیرد. این برانکارد ها برای استفاده کوتاه مدت بیمار در بخش های مختلف بیمارستان ساخته شده است. از ویژگی های این برانکارد ها می توان موارد زیر را فهرست کرد:
- دارای حفاظ های (ساید) بلند و محکم برای جلوگیری از افتادن بیمار
- دارای به پایه های مستحکم که در جابجایی بیمار با سرعت بالا، ضربه های شدید را تاب بیاورد
- دارای زیره فلزی با دوام و تشک هایی با فوم بدون فرو نشست
- دارای بودن به رویه چرم قابل شست و شو
- دارای چرخ های روان و ترمز دار
- دارای محل آویز سرم
- دارای محل کپسول اکسیژن
- قابلیت تنظیم ارتفاع و ترند و ریورس ترند
برانکارد قابل حمل
برای نجات دادن افرادی که در مکان های سخت و تنگ گیر افتاده اند، از برانکاردهای قابل حمل استفاده می شود و به گونه ای طراحی شده است که جابجایی و حمل آن بسیار راحت می باشد و در مکان هایی که دسترسی به آن خیلی دشوار است کاربردی است.
برانکارد استاندارد یا صندلی شو
برانکارد ساده با نام برانکارد پرتابل هم شناخته میشود. برانکارد پرتابل از یک برانکارد چرخدار سبکتر است اما جنس آن محکم است. اجزای این نوع برانکارد شامل پایهها، دستهها، میلههاى تاشونده و کف برزنتى است که امکان باز و بستهشدن توسط میلهها امکانپذیر است.
برانکارد بسکت
این نوع برانکارد اغلب مناسب تصادفات خیابانی است و از آلومینیوم ساخته شده بنابراین، بسیار سبک است و بهراحتی حمل میشود. بیمار وقتی بر آن گذاشته میشود قطعات برانکارد به هم قفل میشود و اجازه حرکت به مصدوم را نمیدهد. به این ترتیب امکان آسیب ستون فقرات در برانکارد بسکت وجود ندارد.
چگونه بیمار بر روی برانکارد قرار می گیرد؟
اگر مجروح بر روی زمین دراز کشیده باشد، برانکارد را باید در کنار او قرار داد و بیمار را به آرامی و بدون حرکت زیاد به سمت برانکارد برد. بهتر است 4 نفر برانکارد را هدایت کنند. اگر دو دستیار اول در طرف دیگر باشند، دو دستیار باید در سمت بیمار قرار بگیرند. به این ترتیب مجروحان به آرامی روی برانکارد کنار هم رها می شوند.
جزئیات استفاده از برانکارد انتقال بیمار
انواع برانکاردهای بیمار با توجه به طراحی آنها متفاوت است. وضعیت اورژانس با توجه به طبقه داخلی یا بیرونی بیمارستان به انواعی تقسیم می شود. این مدل که در طرح های برانکارد بیمارستانی گنجانده شده است برای مقاصد انتقال استفاده می شود. از انتقال بیمار به اتاق عمل، بیمارستان یا خانه دیگر پشتیبانی می کند.
نکات مهم استفاده از برانکارد
- تعداد کارکنان مورد نیاز برای انتقال را باید مشخص کنید.
- تخت خواب را تا ارتفاع کار ایمن، بالا و پایین کنید سپس ترمزها، ریل های محافظ پایین را قفل کنید و بیمار را در نزدیکی تخت محل انتقال قرار دهید.
- برای کاهش اصطکاک یک صفحه در بالای صفحه کشویی قرار دهید.
- بیمار را به طرف مقابل برانکارد بچرخانید و تخته کشویی را در زیر بیمار قرار دهید، به طوری که تخته بین بیمار و تخت باشد.
- بیمار را به حالت خوابیده بچرخانید، اطمینان حاصل کنید که بیمار روی صفحه کشویی قرار دارد و پاها در حالت مستقیم قرار دارند.
- برانکارد را به کنار تخت بیمار نزدیک کنید و آن را کمی پایین تر از تخت قرار دهید سپس ترمزهای برانکارد را قفل کنید.
اجاره برانکارد در کرج و تهران
اگر برای جابه جایی بیمار خود از منزل به بیمارستان نیاز به برانکارد دارید، می توانید از خدمات اجاره انواع تجهیزات پزشکی مهرگان نو استفاده کنید. این مجموعه به صورت شبانه روزی و هفتگی خدمات اجاره و خرید انواع برانکارد را به شما در تهران و کرج ارائه می دهد. برای خرید و اجاره انواع برانکارد در کرج و تهران با شماره های ذکر شده در سایت تماس بگیرید.