دستگاه اکسیژن ساز یا تغلیظ کننده اکسیژن، دستگاه هایی هستند که برای افزایش میزان اکسیژن در هوا استفاده می شوند. این دستگاه ها مولکول های اکسیژن هوا را فیلتر و متمرکز می کنند. به این ترتیب می توان از آنها در بیمارانی که کمبود اکسیژن مانند تنگی نفس دارند استفاده کرد. تغلیظ کننده های اکسیژن عموماً برای مصارف خانگی طراحی شده اند و به دلیل اندازه جمع و جورشان حمل و نقل آسانی دارند. این دستگاه ها برای کار کردن نیاز به منبع الکتریکی دارند و باید به طور دوره ای تمیز شوند. در نهایت، تغلیظ کننده های اکسیژن می توانند کیفیت زندگی و سلامت بیماران را با کاهش تنگی نفس بهبود بخشند. با این حال، استفاده صحیح و نگهداری دوره ای از دستگاه مهم است. با سایت موسسه پزشکی مهرگان نو همراه باشید تا با انواع دستگاه اکسیژن ساز آشنا شوید.
دستگاه اکسیژن ساز
هوای اتمسفر حاوی 21 درصد اکسیژن (O2)، 78 درصد نیتروژن (N2)، 0.9 درصد آرگون (Ar) و 0.1 درصد گازهای دیگر است. دستگاه اکسیژن ساز گازهای موجود در هوای دریافتی خود را از محیط خارجی جدا می کند و با سیستمی به نام غربال مولکولی گاز اکسیژن با چگالی بالا تولید می کند. به لطف غربال مولکولی گاز اکسیژن مناسب برای سلامت انسان تولید می شود. در داخل محفظه هایی که غربال های مولکولی نامیده می شوند، ماده ای شیمیایی به شکل ماسه وجود دارد که تنها اجازه عبور گاز اکسیژن را می دهد. وقتی هوای اتمسفر با فشار معینی به این محفظه ها فرستاده می شود، از طرف دیگر خروج گاز اکسیژن امکان پذیر می شود. دستگاه ها را می توان در هر جایی که نیاز به اکسیژن درمانی باشد استفاده کرد. دستگاه های اکسیژن وسایل پزشکی هستند که باید با توصیه پزشک استفاده شوند.
تغلیظ کننده های اکسیژن برای بیماران مبتلا به COPD، آسم و سایر تنگی نفس کاربردی می باشد. همچنین می تواند برای کسانی که در ارتفاعات زندگی می کنند یا عفونت مجاری هوایی دارند نیز مورد استفاده قرار بگیرد. اما برای استفاده از این وسایل کنترل پزشک الزامی است و استفاده صحیح از دستگاه حائز اهمیت است. از این روی شما می توانید از خدمات پزشکی موسسه مهرگان نو بهره مند شوید، و درخواست ویزیت پزشک در منزل را داشته باشید.
در نهایت اکسیژن جدا شده در دستگاه اکسیژن درمانی از طریق کانول های بینی (شلنگ های نازک و منعطف ورودی به بینی) با سرعت جریانی که تحت نظر پزشک تعیین می شود به بیماران منتقل می شود.
نکته ی بسیار مهم این است که دستگاه باید با توجه به نیازهای درمانی بیمار و فعالیت های روزانه انتخاب شود. یکی از مهمترین مسائلی که باید در نظر گرفته شود ظرفیت دستگاه است. دستگاه های 3 لیتری در دقیقه با ظرفیت 5 لیتر در دقیقه در بازار به فروش می رسد. حتی اگر گزینه تنظیم 5 لیتر در دقیقه روی نمایشگر این نوع دستگاه ها وجود داشته باشد، زمانی که بالای 3 لیتر در دقیقه تنظیم شود، غلظت اکسیژن می تواند به زیر 50 درصد برسد. این مورد در مورد 5 دستگاه واقعی نیست. حتی زمانی که 5 یا 10 دستگاه در بالاترین سطح کار می کنند، چگالی اکسیژن بالای 85 درصد است. در واقع، برخی از دستگاه های موجود در بازار، تراکم اکسیژن 90 درصد و بالاتر را حتی در بالاترین ظرفیت تضمین می کنند. انتخاب دستگاه های مناسب برای سلامتی بیمار ضروری است.
انواع دستگاه اکسیژن ساز
مدل هایی وجود دارد که می توان از آنها در خانه استفاده کرد و همچنین دستگاه های قابل حمل با باتری که می توان بدون برق از آنها استفاده کرد. اکسیژن سازهای قابل حمل بسیار کوچکتر و سبکتر از دستگاههای خانگی هستند. وزن لوازم خانگی بین 13 تا 30 کیلوگرم و لوازم قابل حمل بین 800 گرم تا 8 کیلوگرم است. هرچه ظرفیت باتری دستگاه های قابل حمل بیشتر باشد، مدت زمان بیشتری می توانند بدون برق کار کنند. دستگاه های اکسیژن نوع خانگی و دستگاه های اکسیژن پرتابل از نظر سیستم کاری مشابه یکدیگر هستند اما تفاوت هایی با یکدیگر دارند. در حالی که همه لوازم خانگی می توانند جریان مداوم اکسیژن را فراهم کنند، اکثر لوازم قابل حمل ویژگی جریان مداوم ندارند. به جز برخی از مدل های تغلیظ کننده اکسیژن قابل حمل، بقیه با سیستم "دوز پالس" کار می کنند. در این سیستم، دستگاه مقداری گاز اکسیژن را در حالی که بیمار در حال تنفس است به بیمار ارسال می کند. بیمار هنگام بازدم جریان اکسیژن را تامین نمی کند. دستگاه های قابل حمل به دلیل اندازه کوچک خود می توانند به لطف این سیستم گاز اکسیژن با چگالی بالا تولید کنند.
اکسیژن ساز پرتابل
این دستگاه قابل حمل، تامین کننده اکسیژن مورد نیاز بیمار می باشد که از طریق جداسازی نیتروژن هوا، اکسیژن خالص برای تنفس بیمار را فراهم میکند و از طریق کانولای بینی در دسترس بیمار قرار میدهد. دستگاه اکسیژن ساز پرتابل به دلیل قابلیت حمل آسان در بین بیماران تنفسی طرفداران زیادی جذب کرده است.
موارد استفاده از دستگاه اکسیژن ساز پرتابل:
- آپنه خواب
- اختلال مزمن ریوی یا همان COPD
- دیسپلازی برونکوپی ریوی یا همان BPD
- نارسایی احتقانی قلب
- فیبروز کیستیک
- آمفیزم
- ذات الریه
- برونشیت
- آسم
اکسیژن ساز ثابت
اکسیژن ساز ثابت برای افرادی که به هر دلیلی نمی توانند تنفس کنند و اکسیژن لازم برای بدن خود را فراهم کنند و برای ادامه ی زندگی یا اتمام دوره ی درمان خود نیاز به دستگاه اکسیژن ساز دارند،وسیله ای حیاتی است. این دستگاه یک وسیله بالینی می باشد که برای تامین اکسیژن مورد نیاز بیماران خاص مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه اکسیژن ساز در معرض هوای محیط قرار می گیرد و اکسیژن موردنیاز را از طریق بینی یا ماسک دهان برای بیمار فراهم می کند.
دستگاه اکسیژن ساز چه کاری انجام می دهد؟
دستگاه اکسیژن ساز که امروزه یکی از مهمترین تجهیزات پزشکی است، گاهی اوقات به عنوان اکسیژن ساز نیز شناخته می شود. این یکی از وسایل پزشکی است که برای اکسیژن رسانی به افرادی که به اکسیژن نیاز دارند استفاده می شود.
دستگاه اکسیژن ساز، یعنی کنسانتره، اکسیژن موجود در هوا را جدا می کند و آن را تا 90 تا 95 درصد تصفیه می کند و برای دادن آن به بیمار خدمت می کند. معمولاً اکسیژن از مخزن آب خالص عبور می کند. اکسیژن موجود در هوا در یک لوله ذخیره می شود و به بیمار اجازه تنفس داده می شود.
تغلیظ کننده های اکسیژن به صورت استاندارد و بنا به توصیه پزشک مصرف می شوند. با اتصال به برق یا استفاده از باتری آن می توان آن را شارژ کرد.
دستگاه اکسیژن ساز چگونه کار می کند؟
دریافت اکسیژن از دستگاه اکسیژن ساز معمولاً از طریق ماسک انجام می شود. ماسک با شلنگ به مخزن اصلی متصل می شود. فرد ماسک را روی دهان و صورت قرار می دهد و می تواند اکسیژن تنفس کند.
این لوله ها معمولا حاوی اکسیژن تحت فشار هستند، اما می توان از آنها به روش های مختلفی استفاده کرد. پزشک شما به بهترین وجه نحوه یا نحوه استفاده از لوله اکسیژن پزشکی، اندازه لوله و تمام جزئیاتی که باید بدانید را شرح خواهد داد.
جدول مقایسه اکسیژن ساز ثابت و اکسیژن ساز قابل حمل
اکسیژن ساز ثابت |
اکسیژن ساز قایل حمل |
ارائه اکسیژن با جریان مداوم و پیوسته |
ارائه اکسیژن با جریان متناوب |
اندازه بزرگ و سنگین |
اندازه کوچک و سبک |
تولید اکسیژن بیشتر و کارآمد تر |
تولید اکسیژن کمتر (برحسب نیاز) |
استفاده از منبع برق برای تامین انرژی و همیشه در دسترس |
استفاده از باتری و نیاز به شارژ مداوم دستگاه برای جلوگیری از کمبود اکسیژن |
مزایای استفاده از دستگاه اکسیژن ساز
- کمک به رشد و سلامت سیستم عصبی در جنین
- بهبود عملکرد ریه در افراد سیگاری
- افزایش جریان خون در زیر پوست، ایجاد شفافیت و تاخیر در روند پیری
- بهبود روند فعالیت مغز و حافظه
- پیشگیری از استرس و تنش های روزمره
- در برخی افراد مانند کودکان و سالخوردگان- تصفیه و تنظیم گردش خون
- کاهش خطر بیماری های قلبی و جلوگیری از افزایش فشارخون
- کاهش و مقابله با مشکلات تنفسی
- انتقال خون به بافت های مختلف بدن و تنظیم اکسیژن خون
در کدام درمان ها از اکسیژن تراپی استفاده می شود؟
اکسیژن تراپی نوعی درمان است که برای بیماران مبتلا به COPD و نارسایی مزمن تنفسی اعمال می شود. با توجه به شرایط هر بیمار و بیماری، سطح و فشار اکسیژن اندازه گیری می شود و بر اساس آن اکسیژن داده می شود.
این به بیماران کمک می کند تا راحت نفس بکشند و به آنها امکان می دهد روند بیماری خفیفی داشته باشند. سعی می شود با دادن اکسیژن کافی به بیماران از تخریب اندام ها جلوگیری شود. تغلیظکنندههای اکسیژن هوای محیط را میگیرند، اکسیژنی را که آزادانه در هوا وجود دارد فیلتر میکنند و آن را به صورت اکسیژن خالص 92 درصد ارائه میکنند.
همانطور که می دانید دستگاه اکسیژن امروزه قابل اعتمادترین و کارآمدترین منبع درمان حمایتی اکسیژن هستند. دستگاه اکسیژن ساز با برق کار می کند. این دستگاه اکسیژن هوا را تجزیه می کند و از خروجی اکسیژن روی آن اکسیژن با خلوص بالا می دهد. البته مهم است بدانید که اگر چه دستگاه اکسیژن ساز هوای محیط را فیلتر می کند، اما سطح اکسیژن محیط را تغییر نمی دهد.
در ادامه به انواع دستگاه اکسیژن ساز می پردازیم:
دستگاه اکسیژن ساز سدنا (Sedna) حجم 5 لیتر
- مناسب برای منزل و مراکز درمانی
- قابلیت تنظیم جریان اکسیژن خروجی
- کارکرد آرام و کم صدا
- مجهز به تایمر برای خاموش شدن خودکار
- دارای نمایشگر LED لمسی برای کارکرد آسان و نمایش خلوص اکسیژن
- دارای ریموت کنترل
- دارای نبولایزر به همراه خروجی اکسیژن
- قابلیت عملکرد به صورت دائم
اکسیژن ساز 5 لیتری Zyklusmed ( زیکلاس مد)
- طراحی بسیار زیبا
- حمل و نقل آسان با استفاده از دستگیره و چرخ ها
- تکنولوژی PSA ، بدون نیاز به افزودن مواد شیمیایی
- خلوص اکسیژن بالای 90% در ظرفیت 5 لیتری
- مولفه های مرکزی 100% حساس
- کم مصرف و اقتصادی
- محاسبات و کنترل زمان عملکرد
- مجهز به فیلتر باکتری داخلی
اکسیژن ساز سوشیا 5 لیتری مدل SA5
- دارای برد هوشمند و آلارم خودکار برای حرارت بالا، فشار کم یا زیاد، قطع برق و افت خلوص اکسیژن
- دارای سیستم زمان سنج جهت تنظیم خاموش شدن خودکار دستگاه
- دارای سیستم ذخیره اطلاعات کارکردی (دارای فشار خروجی بالا جهت استفاده از شلنگ های با طولهای بیشتر)
- میزان خلوص اکسیژن 96% با خروجی حداکثر 5 لیتر/ دقیقه
دستگاه اکسیژن ساز 10 لیتری اکیومد Accumed
- وزن 24 کیلوگرم
- میزان اکسیژن تولیدی 10 لیتر در دقیقه
- عملکرد 24 ساعته
- میزان خلوص اکسیژن 3%± 93%
- دارای صفحه LED برای نمایش زمان و حالت کارکرد
- نمایش خلوص توسط LED
- دارای فیلتر ضد باکتری باکیفیت
- سیستم هوشمند و آلارم خودکار اکسیژن ساز
اکسیژن ساز زنیتمد مدل oxyflow 5
- نمایشگر: مجهز به نمایشگر خلوص اکسیژن
- نوع نمایشگر: مجهز به LCD بزرگ
- میزان صدای خروجی: 45 دسیبل جزو کم صداترین دستگاه هایی بازار
- میزان کارکرد: مناسب برای کارکرد 24 ساعته
- مصرف برق: مصرف برق کمتر به میزان 30% نسبت به دستگاه های مشابه
اجاره دستگاه اکسیژن ساز در کرج
در شرایطی که نیاز به اکسیژن تراپی هستید، می توانید از موسسه پرستاری و پزشکی مهرگان نو استفاده کنید، تنها کافیست برای اطلاع از خرید و اجاره دستگاه اکسیژن ساز در کرج به صورت شبانه روزی و ماهانه با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
سایر کالاهای پزشکی موسسه مهرگان: