گردن درد در هر جایی از بدن، از پشت گردن و پایین سر گرفته تا بالای شانه ها و کتف رخ میدهد. درد گردن تا قسمت بالای کمر یا بازوها قابل منتشر می شود و موجب ایجاد مشکل در حرکت دادن در ناحیه گردن و سر می شود. درد گردن بیماری رایجی است که اغلب در بین افراد بالای 50 سال اتفاق می افتد. عضلات، تاندون ها و استخوان های گردن؛ ناحیه سر را پشتیبانی می کند و این ناحیه را قادر به حرکت می کند. هر گونه ناهنجاری، التهاب یا آسیبی که ممکن است در این ساختارها رخ دهد. ممکن است باعث درد و سفتی در گردن شود. در بیشتر افراد، گردن درد یک وضعیت موقتی است. آسیب هایی مانند نشستن در مقابل صفحه نمایش یا پشت میز با وضعیت نامناسب، زمین خوردن یا حوادث ورزشی از جمله علل گردن درد هستند. به طور کلی، گردن درد ممکن است یک مشکل جدی برای سلامتی نباشد و در عرض چند روز خود به خود از بین برود. با سایت موسسه پرستاری و پزشکی مهرگان نو همراه باشید.
در نظر بگیرید گردن درد می تواند نشان دهنده بیماری های جدی باشد، بسیاری از افراد حداقل یک بار در طول زندگی خود گردن درد را تجربه می کنند. در کنار محدودیت حرکات گردن، بیحسی گسترش به بازو و دست، احساس ضعف در دستها، سرگیجه و احساس خوابآلودگی از شکایاتی است که مکرراً ذکر میشود. متخصصان بخش فیزیوتراپی موسسه پرستاری مهرگان نو در مورد گردن درد و روش های درمان اطلاعاتی ارائه کردند که می توانید با مطالعه این مطلب بدست آورید.
علت گردن درد می شود؟
گردن درد که حتی با حرکات در طول روز می تواند افزایش یابد، می تواند به دلیل عوامل مختلفی از جمله احساس درد ناشی از عضلات گردن، استخوان های گردن یا هر یک از اعصاب گردن ایجاد شود. این موارد را می توان به صورت زیر فهرست کرد:
- فتق گردن
- ضربه گردن
- درد ناشی از کار طولانی مدت پشت میز
- فشار
- استفاده از گردن در موقعیت های نامتقارن برای دوره های طولانی، مانند نواختن ویولن
- بیماری هایی مانند فتق گردن
- مشکلات استخوان های گردن
- مشکلات رباط های داخلی گردن
انواع گردن درد چیست؟
عمق، شدت و شکل گردن درد متفاوت است. گردن درد ممکن است به دلیل اسپاسم عضلانی ایجاد شود. درد ناشی از اسپاسم عضلانی شایع ترین نوع درد در گردن است. گاهی اوقات گردن درد ممکن است با سفتی همراه باشد. این نوع درد یک سندرم درد بسیار شدید است. گردن درد به دلیل اختلالات وضعیت بدن ممکن است تجربه شود. این نوع گردن درد که توسط افرادی که پشت میز یا کامپیوتر سخت کار می کنند تجربه می کنند، می تواند با کار افزایش یابد. این نوع درد عمیق تر و انقباض کمتری در عضلات گردن است. گردن درد در اثر ضربه ممکن است تجربه شود. بسته به اندازه ضربات تجربه شده، احساس درد ممکن است متفاوت باشد.
ممکن است به دلیل فتق گردن درد وجود داشته باشد. درد ناشی از فتق نیز شایع است. حتی اگر فتق گردن بسیار کوچک باشد، می تواند درد جدی ایجاد کند. امروزه با افزایش استفاده از صفحه نمایش، صاف کردن گردن نیز شایع است و به همین دلیل درد نیز افزایش می یابد.
در درمان گردن درد ابتدا باید منبع درد مشخص شود و بر اساس آن درمان برنامه ریزی شود. در حالی که برخی از گردن دردها به درمان دارویی بسیار خوب پاسخ می دهند، برخی از آنها ممکن است ناشی از فتق گردن یا تومور باشد. موارد فتق گردن با روش هایی غیر از جراحی قابل بهبود است. با این حال، اگر عملکرد مثانه و روده مختل شود، قدرت عضلانی و نقص حسی علیرغم درمان پیشرفت کند و درد ناشی از فشردگی ریشه عصبی با درمان قابل تسکین نباشد، درمان جراحی اعمال می شود.
همچنین بخوانید:
تشخیص
- میلوگرام: که طناب نخاعی و ریشه های عصب را نشان می دهد
- الکترومیکوگرام و بررسی های سرعت هدایت عصبی یا بلوک های عصبی: که به پیدا کردن یک مشکل عصبی که باعث درد، بی حسی یا ضعف در دست یا بازو می شود، کمک می کند.
- ام آر ای: که به تشخیص مشکلاتی از قبیل بیرون زدگی و پارگی دیسک گردن یا عصب باریکش کمک می کند
- سی تی اسکن: که استخوان و کانال نخاعی را نشان می دهد
درمان برای گردن درد چیست؟
تمریناتی که باید انجام شود از فردی به فرد دیگر متفاوت است. بسیاری از افرادی که مشکلات گردن درد دارند را می توان با فیزیوتراپی گردن بهبود بخشید. در فیزیوتراپی، با استفاده از اثرات فیزیولوژیکی کاربردهای سرد و گرم و تحریک الکتریکی، هدف شل کردن عضلات و تسکین درد بافت نرم است. برای کاهش درد و فشار ریشه عصبی می توان از روش های کششی استفاده کرد. برای گردن درد می توان از مسکن ها، شل کننده های عضلانی، تنظیم کننده خواب و داروهای ضد افسردگی استفاده کرد. دارو باید توسط پزشک تجویز شود. صرف نظر از درمان اعمال شده، برنامه ورزش گردن که توسط پزشکان متخصص برای بهبودی دائمی سازماندهی شده است، اساس درمان است. برنامه تمرینی برای هر بیمار جداگانه تنظیم می شود. تمرینات اصلاحی، تمرینات کششی عضلات گردن و تمرینات تقویت عضلات گردن اعمال می شود. نتایج بسیار خوبی را می توان با درمان های غیر جراحی برای گردن درد به دست آورد. درمان های محافظه کارانه اعمال شده را می توان به طور خلاصه به شرح زیر خلاصه کرد:
- دارودرمانی (مسکن های ساده، داروهای ضد روماتیسمی، شل کننده های عضلانی، سایر داروهای مورد استفاده برای درمان درد مزمن)
- عوامل فیزیوتراپی (کاربرد گرما و سرما سطحی، اولتراسوند، لیزر درمانی برای گرم کردن بافت های عمیق، آرامش، تسکین درد با جریان الکتریکی، تقویت عضلات و تحریک اعصاب فرسوده)
- نوارهای درد (کینزیوتیپ) و کاربردهای یقه گردن
- درمان نقطه ماشه ای با ESWT
- ماساژ، تحرک و دستکاری
- تزریق موضعی، سوزن خشک
- برنامه تمرینی
- توصیه هایی برای اصلاح وضعیت بدن در زندگی روزمره (انتخاب بالش گردن ارتوپدی، انتخاب فعالیت ورزشی مناسب، پیشنهادات ارگونومی در مطب و منزل)
برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله فیزیوتراپی گردن را بخوانید