X
02691301307 تلفن تماس
مواد غذایی مناسب برای درمان یبوست

یبوست یکی از مشکلاتی است که برای کودک، جوان و سالمند رخ میدهد، در این مقاله قصد داریم به علت یبوست و درمان های آن بپردازیم، بنابراین برای کسب اطلاعات در مورد غذاهای مناسب برای رفع یبوست  ادامه مطلب را از دست ندهید.

مهرگان نو
مهرگان نو

علت ایجاد یبوست چیست؟

علت یبوست چیست

شرایط زندگی و رژیم غذایی، می تواند باعث ایجاد مشکل یبوست در زنان، مردان، نوزادان، کودکان و بزرگسالان شود. این وضعیت باعث نفخ  و ناراحتی می شود، و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذارد. در بعضی از مواقع ممکن است برای درمان و کنترل یبوست نیاز به دارو و تنظیم رژیم غذایی باشد. در موارد یبوست شدید، برنامه ریزی درمانی مناسب زیر نظر پزشک متخصص مهم است. از شایع ترین علائم یبوست می توان به سه یا کمتر دفع مدفوع در هفته به دلیل حرکات آهسته روده اشاره نمود.  یبوست که باعث ایجاد شرایط نامطلوب مانند مشکل در اجابت مزاج، تخلیه ناقص مدفوع، اجابت مزاج دردناک و نفخ می شود، در بین اختلالات روده ای شایع است. یبوست را می توان گاهی به عنوان یک نوع انسدادی و گاهی به صورت کند شدن حرکات روده مشاهده کرد. یبوست طولانی مدت می تواند ناشی از مشکلات جدی سلامتی باشد، در صورت وجود علائمی مانند درد شکم، کاهش وزن، خونریزی از مقعد به همراه یبوست، باید برای پیدا کردن و درمان مشکل بایدکولونوسکوپی و آزمایشات آزمایشگاهی انجام شود. با سایت موسسه پرستاری و پزشکی مهرگان نو همراه باشید.

علائم یبوست چیست؟

علائم یبوست

یبوست می تواند علائمی را به همراه داشته باشد که در طی روز باعث کاهش کیفیت زندگی شود، علائم اصلی یبوست به شرح ذیل می باشند:

  1. مدفوع که خیلی سفت است
  2. خیلی کم دارند
  3. حذف اجباری
  4. فرکانس پایین
  5. درد و گرفتگی معده
  6. احساس نفخ

چه چیزی باعث یبوست می شود؟

نرسیدن فیبر و مایع کافی به بدن، مصرف زیاد لبنیات، کم تحرکی، مصرف مواد مخدر، تاخیر در رفتن به توالت، ماندن مدفوع در روده بزرگ به مدت طولانی که با جذب آب زیاد و سفت شدن مدفوع باعث یبوست می شود. جدا از علل طبیعی، مشکلات سلامتی مانند تنگی، انسداد رکتوم یا کولون، ناهنجاری های اعصاب اطراف روده بزرگ، بیماری های هورمونی و اختلالات عضلانی که در اجابت مزاج نقش دارند ومی توانند باعث یبوست شوند.

روش های درمان یبوست چیست؟

غذاهای فیبردار برای یبوست

یبوست حالتی است که معمولاً بدون نیاز به درمان با نسخه به خودی خود برطرف می شود. در بیشتر موارد، تغییرات سبک زندگی مانند ورزش بیشتر، خوردن فیبر بیشتر و نوشیدن آب بیشتر برای رفع یبوست مفید است. علاوه بر آن مصرف میوه های خشک مانند زردآلو، انجیر، آلو و آلو خشک، میوه های تازه مانند سیب، انگور و آووکادو، سبزیجات فیبردار و غذاهایی مانند اسفناج، کلم، زغال اخته، کرفس، چغندر، تره فرنگی، حبوبات، گوشت و ماهی مخصوصا استفاده از زیتون و روغن زیتون و آویشن از غذاهای مفید برای رفع یبوست هستند. لازم به ذکر است که بهتر است زمان کافی و بدون استرس را برای رفتن به توالت در نظر داشته باشید و در صورت میل به توالت از نادیده گرفتن آن اجتناب کنید. 

فیبر بیشتری را در رژیم غذایی روزانه خود از جمله میوه ها و سبزیجات تازه، حبوبات، لوبیا و غلات کامل بگنجانید. به ازای هر 1000 کالری در رژیم غذایی خود، باید حداقل 14 گرم فیبر در روز مصرف کنید. اگر برای یبوست مزمن نیاز به مصرف مکمل های فیبر دارید، با دوز کم شروع کنید و با تحمل بدن افزایش دهید. برای برخی افراد، فیبر زیاد می تواند باعث نفخ شود.

  • سبزیجات برگ سبز به نرم شدن قوام مدفوع و تسهیل عبور آن از دستگاه گوارش کمک می کنند.
  • ورزش هایی مانند پیاده روی، دویدن، دوچرخه سواری و شنا باید حداقل سه روز در هفته انجام شود. ورزش سبک به حفظ گردش خون مناسب کمک می کند و می تواند روده را سالم نگه دارد.
  • هر روز مقدار زیادی مایعات بنوشید، حداقل 8 لیوان آب در روز مصرف کنید.
  • غذاهایی مانند کفیر، ماست، ترشی، سیب، زردآلو و انگور را مصرف کنید.
  • استرس خود ر کاهش دهید.
  • از مصرف زیاد کافئین خودداری کنید.
  • شیر و لبنیات را محدود کنید.
  • زردآلو، آلو
  • موز
  • جو دو سر
  • چای رازیانه
  • کلم سفید
  • گلابی
  • تره فرنگی
  • ماست لیمویی
  • شیر قهوه
  • روغن زیتون استفاده کنید.

همچنین بخوانید:

درمان یبوست سالمندان

برای جلوگیری از یبوست چه باید کرد؟

دشمن یبوست

برای جلوگیری از بروز این وضعیت، در مواردی کهبیماری زمینه ای وجود ندارد، باید کارهایی را که برای یبوست مفید است انجام داد. با ایجاد تغییرات جزئی در سبک زندگی و غذاهای مفید برای یبوست و در رژیم غذایی می توان از بروز آن پیشگیری کرد. اگر این بیماری از بین نرفت، باید داروهایی را که برای یبوست مفید هستند در نظر گرفت. در عوض باید مایعات مصرف شود، مصرف الکل و کافئین کاهش یابد و میوه و سبزیجات مصرف شود. علاوه بر این، توالت فرنگی را نباید به یک روتین تبدیل کرد و در این روتین نباید عجله کرد. همچنین غذاهای یبوست آور را نیز باید به خوبی شناخت و این غذاها به صورت کنترل شده مصرف کنید. فست فود، مصرف زیاد کافئین، مصرف زیاد گوشت قرمز، موز، برنج، حریره برنج از جمله این غذاها هستند.

چه غذاهایی باعث یبوست می شوند؟

چه غذاهایی برای یبوست خوب نیست

لازم است از مصرف برخی مواد غذایی که باعث یبوست می شوند خودداری شود یا تا حد امکان این غذاها را محدود کرد. این موارد را می توان به صورت زیر فهرست کرد:

  1. موز
  2. پاستا
  3. فرنی برنج
  4. برنج
  5. مصرف شیر زیاد
  6. غذاهای فست فود

اگر با وجود توجه دقیق به رژیم غذایی و سبک زندگی فعال همچنان مشکل یبوست وجود دارد، لازم است برای درمان یبوست با پزشک مشورت شود.



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید