در مواقعی که با تب و سرفه از خواب بیدار می شوید و بدنتان ضعف دارد فکر می کنید سرماخورده اید یا دچار آنفولازنا شده اید، در این مقاله قصد داریم به تفاوت سرماخوردگی و آنفولانزا بپردازیم بنابراین ادامه مطلب را از دست ندهید... کاهش دما باعث بروز بیماری های تنفسی می شود که برخی از آنها علائم بسیار مشابهی را نشان می دهند. این سردرگمی به ویژه در هنگام صحبت در مورد سرماخوردگی و آنفولانزا مشخص است، شاید بیماری هایی که اغلب با فرا رسیدن زمستان مرتبط هستند رخ میدهد.
همچنین بخوانید: ویزیت پزشک در منزل
سرماخوردگی چیست؟
سرماخوردگی ممکن است در طول سال افراد دچار سرماخوردگی شوند. این یک عفونت ویروسی است و معمولاً از طریق نواحی مخاطی مانند دهان، بینی و چشم ها وارد می شود. به طور میانگین سرماخوردگی بین 7 تا 10 روز طول میکشد و شیوع آن در کودکان زیر 6 سال بیشتر تشخیص داده شده است، اگرچه در هر محدوده سنی ظاهر می شود. از آنجایی که سرماخوردگی یک بیماری ویروسی است، نباید با آنتی بیوتیک درمان شود. درمان معمولاً بر کاهش علائم و ناراحتی متمرکز است. به عنوان یک درمان برای سرماخوردگی، معمولا از موارد زیر استفاده می شود:
- مسکن برای درد و ناراحتی
- آئروسل هایی که احتقان را تسهیل می کنند
- درمان های سرفه
علائم سرماخوردگی چیست؟
اغلب سرماخوردگی که معمولاً با استراحت چند روزه در خانه برطرف می شود، ممکن است در کودکان خردسال کمی بیشتر طول بکشد. علائم 1-3 روز پس از قرار گرفتن بدن در معرض ویروس ظاهر می شود که شامل موارد زیر است:
- تب
- گلو درد، سوزش در گلو
- آبریزش بینی، گرفتگی بینی
- عطسه کردن
- سرفه خشک
- احساس آبریزش و سوزش در چشم
- پری گوش
- سردرد
- ضعف و خستگی
اگرچه این علائم از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما گاهی اوقات می تواند شدید باشد. مثلاً در مواردی که تب شدیدی وجود دارد که از بین نمیرود، بدون اینکه منتظر بمانید تا خود به خود از بین برود، باید به یکی از مراکز درمانی مراجعه کرد. با این حال، علائم تب، که معمولا به دلیل سرماخوردگی رخ می دهد، در کودکان خردسال بیشتر از بزرگسالان دیده می شود. در نظر داشته باشید که علت آبریزش بینی و عطسه تلاش بدن برای خلاص شدن از شر ویروس هایی است که در بینی می نشینند.
در این موارد به پزشک متخصص عفونی مراجعه کنید:
- عدم بهبود سرماخوردگی پس از یک هفته
- تب شدید
- تب پایین نیاید
ممکن است به آلرژی یا عفونت باکتریایی مانند عفونت سینوزیت یا استرپتوکوک گلو مبتلا باشید که به آنتیبیوتیک نیاز دارد. همچنین سرفه آزاردهنده میتواند نشانه آسم یا برونشیت باشد.
آنفولانزا چیست؟
آنفولانزا نیز توسط یک ویروس، به ویژه آنفلوآنزا ایجاد می شود طول مدت آنفولانزا بین 5-7 روز است. بر خلاف سرما، واکسنی وجود دارد، به ویژه برای گروه های در معرض خطر. این واکسن علاوه بر جلوگیری از سرایت، به ویروس کمک می کند تا ویروس را با ناقل کمتر بدخیم کند و از عوارض جلوگیری کند و نیاز به بستری شدن را کاهش دهد.
از جمله علائم مشخصه آنفولانزا عبارتند از:
- تب
- سردرد
- لرزش لرزان
- سرفه خشک)
- درد و ناراحتی عضلانی
- خستگی
- گلو درد
علاوه بر واکسن، که به عنوان یک اقدام پیشگیرانه عمل می کند، داروهای ضد ویروسی نیز برای درمان آنفولانزا استفاده می شود.
علائم آنفولانزا اغلب به طور ناگهانی ظاهر می شوند. علائم همراه با لرز، تعریق و تب بالا 3-6 ساعت پس از عفونت ظاهر می شود. علائم مشابه است، اما اغلب در آنفولانزا بارزتر است.
زمان مراجعه به پزشک عفونی
اگر در معرض خطر عوارض ناشی از عفونت آنفلوانزا هستید، هنگام بروز علائم با پزشک خود تماس بگیرید. افرادی که در معرض عوارض جدی آنفلوانزا هستند عبارتاند از:
- افراد بالای ۶۵ سال
- خانمهای باردار
- خانمهایی که دو هفته از زایمانشان گذشته
- کودکان زیر ۲سال
- کودکان زیر ۱۸ سال که آسپرین مصرف میکنند
- افرادی که به دلیل HIV، درمان با استروئید یا شیمی درمانی سیستم ایمنی ضعیف دارند
- افراد بسیار چاق
- افراد مبتلا به بیماریهای مزمن ریه یا قلب
- افراد مبتلا به اختلالات متابولیکی، مانند دیابت، کمخونی یا بیماری کلیوی
- افرادی که در مراکز مراقبت طولانی مدت مانند خانه سالمندان زندگی میکنند
در صورت عدم بهبود علائم یا شدت یافتن آنها سریعاً با پزشک خود تماس بگیرید. در صورت مشاهده علائم پنومونی به پزشک خود مراجعه کنید، علائمی مانند:
- مشکل تنفسی
- گلودرد شدید
- سرفه همراه با خلط سبز
- تب بالا و مداوم
- درد قفسه سینه
در صورت بروز علائم زیر بلافاصله با پزشک تماس بگیرید:
- مشکل تنفسی
- تحریک پذیری
- خستگی مفرط
- امتناع از خوردن و آشامیدن
- مشکل بیدار شدن از خواب یا تعامل
تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی در چیست؟
سرماخوردگی و آنفولانزا از یکدیگر متفاوت هستند اما اغلب اشتباه گفته می شود زیرا هر دو علائم مشابهی دارند. بزرگترین تفاوت سرماخوردگی و آنفولانزا این است که آبریزش بینی و عطسه وجود ندارد. علاوه بر این، تب بالا یک یافته طبیعی در آنفولانزا است و در سرماخوردگی اول نادر است، سردرد، درد مفاصل و عضلات ممکن است در آنفولانزا باشد، در سرماخوردگی انتظار نمی رود. سرماخوردگی یک بیماری خفیف تر از آنفولانزا می باشد، بارزترین تفاوت بین این دو بیماری شدت علائم است. برخلاف سرماخوردگی، آنفولانزا بسیار شدیدتر و ناتوانکنندهتر است و میتواند باعث تب بالا برای سه روز یا بیشتر شود. تفاوت دیگر این است که آنفولانزا به طور ناگهانی ظاهر می شود و علائم آن می تواند یک یا دو هفته طول بکشد. برعکس سرما به تدریج می آید و مدت کوتاه تری دارد.
درمان سرماخوردگی و آنفولانزا چیست؟
در نظر گرفته شود که هیچ درمانی برای سرماخوردگی یا آنفولانزا وجود ندارد، فقط میتوانید در خانه مدیریت کنید. این درمان های خانگی شامل استراحت و مصرف مایعات و همچنین برطرف کردن مشکلاتی نطیر سردرد، بینی و گلو درد می باشد.
- نوشیدن چای داغ سبز، سیاه و یا گیاهی
- خوردن سوپ مرغ داغ
- دستگاه بخور جهت مرطوب کردن هوای خشک
- گرفتن دوش آب گرم
- غرغره کردن با آب نمک گرم به منظور کاهش گلو درد
- شستشوی بینی با محلول نمک به وسیلهی قوری شستشو یا وسیلهای مشابه
- قرار دادن کمپرس گرم بر روی پیشانی یا بینی جهت بهبود سردرد یا درد سینوسها