X
09129611307 کارشناس امور پزشکی آقای جُغتایی
علت بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز

دستگاه‌ اکسیژن ساز عموماً در درمان مداوم در خانه بیمارانی که تحت مراقبت‌های ویژه هستند یا مشکلاتی با بیماری‌های قفسه سینه دارند، استفاده می‌شود.

مهرگان نو
مهرگان نو

دستگاه های اکسیژن ساز در فرآیند درمان خانگی بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه، بیماری های قفسه سینه، مغز و اعصاب و اورژانس کاربردی بوده و مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجایی که از آن در خانه استفاده می شود به راحتی می توانید از مزایای آن بهره مند شوید. برای استفاده بدون هیچ مشکلی از این دستگاه های حساس باید دقت کنید. تمیز کردن و نگهداری لوازم جانبی مورد استفاده در دستگاه بسیار مهم است. بررسی های لازم باید به طور مرتب انجام شود. همچنین لوازم جانبی در این دستگاه ها وجود دارد که نیاز به تعویض دوره ای دارند که لازم است حتما این موضوع را در نظر بگیرید.

دستگاه اکسیژن ساز چیست؟

دستگاه اکسیژن ساز نوعی دستگاه الکتریکی می باشد که هوای محیط را گرفته، جدا می کند و اکسیژن خالص را در اختیار بیمار قرار می دهد، برخی از افراد به دلیل داشتن بیماری های مختلف تنفسی مجبورند به طور دائم از اکسیژن سازها استفاده کنند بنابراین باید برای نگهداری آن دقت بسیار بالایی بکار برد تا دستگاه بتواند به کار طبیعی خود ادامه دهد و وظیفه ی اصلی خود که رساندن اکسیژن خالص به بیمار است، را انجام دهد. با این حال در برخی موارد ممکن است دستگاه دچار عیب و نقصی شود و شروع به بوق زدن کند تا داشتن مشکل در دستگاه را به شما اطلاع دهد. در ادامه مقاله به نکاتی که هنگام استفاده از دستگاه اکسیژن ساز نیاز به توجه دارند را ذکر کرده ایم، با ما همراه باشید.

موسسه پرستاری و پزشکی مهرگان نو

علت بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز

انواع دستگاه اکسیژن ساز 

کنسانتره های اکسیژن در مدل های ثابت و قابل حمل در سمت بیمار موجود هستند. مدل های اکسیژن ساز قابل حمل، به لطف باتری های خود، راحتی را برای بیماران فراهم می کند که در آن می توانند آزادانه تر و بدون محدودیت حرکت کنند.

ویژگی های دستگاه های اکسیژن ساز چیست؟

  1. خلوص بالا به طور مداوم تضمین شده است
  2. کم مصرف هوا و هزینه های نگهداری
  3. سهولت استفاده و نگهداری
  4. دارای صفحه نمایش لمسی رنگی
  5. نظارت و ثبت آنی پارامترهایی مانند خلوص، فشار، دبی جریان روی صفحه نمایش
  6. کارکرد کاملا اتوماتیک و بدون نیاز به اپراتور
  7. پر کردن لوله تا فشار 200 بار

علت بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز چیست؟

دستگاه اکسیژن ساز به دلیل وجود مشکلات گوناگونی ممکن است نتواند کار خود را ادامه دهد و دچار عیب بشود در چنین زمانی دستگاه شروع به بوق زدن می کند تا شخص مصزف کننده و یا پرستار متوجه مشکل داشتن اکسیژن ساز شود، از این روی می توان گفت با بوق زدن دستگاه فرد متوجه خرابی دستگاه شده و اقدام به تعمیر آن می کند. این عیب ممکن است وجود نقصی در تنظیمات دستگاه باشد. از آنجایی که بوق زدن دستگاه علائم مختلفی دارد به طبع دارای راهکارهای گوناگونی نیز می باشد که قصد در ادامه مطلب به آن بپردازیم، با سایت پرستاری و پزشکی مهرگان نو همراه باشید.

در بعضی مدل های دستگاه اکسیژن ساز ممکن است دستگاه در فاصله 20 ثانیه شروع به بوق زدن کند که این بوق همراه با یک کد ارور و خطا می باشد که ممکن است به دلیل وجود مشکل در سیستم اکسیژن ساز باشید و همینطور زمانی که مسیر جریان اکسیژن مسدود شده باشد این مشکل رخ میدهد که برای برطرف سازی آن لازم است که مسیر شلنگ اکسیژن را چک کنید که ممکن است به این علت باشد، که پیچ خوردگی یا گرفتگی در طول مسیر شلنگ بوجود آمده باشد و اگر مشکل در سیستم دستگاه باشد لازم است برای تعمیر کردن از یک تعمیر کار استفاده کنید.

در برخی از موارد هم ممکن است، به خاطر کم و یا زیاد شدن فشار سیستم باشد. برای این که بتوانید این مشکل را برطرف کنید، لازم است از تعمیر کار کمک بگیرید.یکی دیگر از دلایلی که ممکن است رخ بدهد این موضوع است که چراغ شاخص اخطار روشن باشد. زمانی که این مشکل به وجود می آید، اغلب به این دلیل است که دکمه محافظ اورلود دچار مشکل شده است. هنگامی که این دکمه خاموش باشد، دستگاه اخطار خواهد داد. برای برطرف سازی این مشکل لازم است که دکمه محافظ اورلود را روشن کنید.

در مواردی که دستگاه به صورت دائم و متوالی 10 بوق بزند، و بعد از آن 6 ثانیه مکث می کند، و مجدداً 10 بوق می زند. تا زمانی که این مشکل برطرف نشود، بوق زده خواهد شد. زمانی که به این شکل بوق می زند، اغلب با یک کد خطا همراه می باشد. کد نشان دهنده ی این مشکل E02 می باشد. هنگامی که دستگاه به این خاطر شروع به بوق زدن کرد، ممکن است، به دلیل این باشد فیلتر هوای اکسیژن ساز کثیف شده باشد. برای رفع این مشکل باید فیلتر دستگاه را چک کنید و اگر کثیف بود اقدام به تعویض آن کنید.

چه نکاتی را باید هنگام استفاده از دستگاه اکسیژن ساز در نظر گرفت؟

دستگاه اکسیژن ساز

در مواقع اضطراری در مورد بیمار با اورژانس 112 تماس گرفته شود. اطلاعات دقیق در مورد وضعیت بیمار و دستگاه های مورد استفاده باید از طریق تلفن به مقامات اورژانس منتقل شود. بنابراین، هنگامی که تیم واکنش اضطراری به آدرس می رسد، آنها می دانند که با چه نوع موردی مواجه خواهند شد. این امر زمان مداخله را برای بیمار کوتاه می کند.

شبکه برقی که دستگاه در آن استفاده خواهد شد باید قوی و با کیفیت باشد. دستگاه های اکسیژن ساز که یکی از پرمصرف ترین ماسک های خانگی هستند نسبت به سایر ماسک ها برق بیشتری مصرف می کنند. علاوه بر این، این دستگاه ها در ابتدای راه اندازی ۲ تا ۳ برابر بیشتر از حد معمول برق می کشند. به همین دلیل شبکه برق مورد استفاده باید محکم بوده و کابل های استفاده شده در شبکه ضخیم باشد. در غیر این صورت، هنگامی که دستگاه برای اولین بار راه اندازی می شود، خود به خود خاموش می شود زیرا برق کافی به دستگاه نمی رسد. این وضعیت بسیار رایج است. بیماران یا نزدیکان آنها از معیوب بودن دستگاه شکایت دارند، اما هنگامی که شبکه برق مورد استفاده بررسی می شود، ضعیف است. در صورت قطع برق، مشکل کار نکردن دستگاه اکسیژن ادامه خواهد داشت. به همین دلیل کابل ها و سایر تجهیزات موجود در شبکه باید توسط برقکار متخصص بررسی و تعویض شوند. پس از آن مشکلات حل خواهد شد.

دستگاه اکسیژن ساز را نباید با وسایل دیگر (بخاری برقی، تلویزیون، خشک کن و ...) با کمک کابل افزایش استفاده کرد. استفاده از تغلیظ کننده های اکسیژن که در حال حاضر سطوح بالایی از برق مصرف می کنند با یک کابل پسوند همزمان با دستگاه های دیگر می تواند خطرناک باشد. کابل ممکن است داغ شود یا بسوزد. به همین دلیل ممکن است اتصال کوتاهی در تاسیسات الکتریکی ایجاد شود و غلیظ کننده اکسیژن و سایر دستگاه ها آسیب ببینند. حتی در جایی که از دستگاه استفاده می شود، ممکن است خطر آتش سوزی رخ دهد. اگر کاربر دستگاه بیمار بستری باشد، نمی تواند از آتش سوزی که ممکن است رخ دهد و تلفات جانی رخ دهد فرار کند. برای جلوگیری از این خطر باید کابل پسوندی که در آن از اکسیژن ساز استفاده می شود کیفیت خوبی داشته باشد و دستگاه به تنهایی به این کابل متصل شود.

تغلیظ کننده های اکسیژن تقریباً 95 درصد اکسیژن خالص تولید می کنند. اکسیژن به دلیل خاصیت سوزانندگی باید از انواع مواد قابل احتراق (نفت، حلال، بنزین، گاز، گاز بطری و ...) دور نگه داشته شود. این یکی از رایج ترین مشکلات است. به خصوص هنگامی که موادی مانند روغن با اکسیژن ترکیب شوند، ناگهان می سوزند. روغن و مواد قابل اشتعال مشابه باید در مکان های متفاوتی از اتاقی که غلیظ کننده اکسیژن قرار دارد نگهداری شود. علاوه بر این، دستگاه های اکسیژن هرگز نباید با آتش نزدیک شوند.

از آنجایی که دستگاه اکسیژن ساز با جذب هوای محیط فشار می آورد، نباید روی فرش یا کفپوش های مشابه کار کرد. فیلتر دستگاه هایی که روی این نوع کفپوش کار می کنند خیلی سریعتر از حالت عادی گرفتگی می کنند. دستگاه هایی که به دلیل گرفتگی فیلترها نمی توانند هوای کافی دریافت کنند، کارآمد نیستند. حتی ممکن است در اثر گرم شدن بیش از حد دچار اختلال شود. علاوه بر این، باکتری‌ها می‌توانند در کف‌های فرش‌مانند نسبت به سایر طبقات بیشتر تکثیر شوند. اینها می توانند از دستگاه عبور کرده و به بیمار برسند و باعث عفونت و مشکلات مختلف سلامتی شوند. به این دلایل، غلیظ کننده های اکسیژن باید روی سنگ ها عمل کنند. کار بر روی سنگ این خطرات را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. در واقع می توان دستگاه را در مکانی متفاوت از اتاقی که بیمار در آن است قرار داد و با کانول های بلند اکسیژن را به بیمار رساند. در صورت لزوم می توان دیواره را سوراخ کرد و کانول اکسیژن را از سوراخ عبور داد. به این ترتیب می توانید دستگاه اکسیژن را در اتاقی سرد و تمیز نگه دارید. علاوه بر این صدای عملکرد دستگاه مزاحمتی برای بیمار و همراهان او ایجاد نمی کند.



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید