X
09103325540 کارشناس امور پزشکی
فیزیوتراپی چیست

فیزیوتراپی نام کلی رشته های درمانی است که برای محافظت، تقویت یا بازیابی مهارت های حرکتی اولیه مورد نیاز در زندگی روزمره به کار می رود. این فرآیند که در بین مردم به فیزیوتراپی نیز معروف است، توسط پزشکان متخصص طب فیزیکی و توانبخشی برنامه ریزی شده و توسط فیزیوتراپیست ها اعمال می شود.

مهرگان نو
مهرگان نو

همه ی افراد در تمام سنین می توانند از فیزیوتراپی در منزل بهره مند شوند و مشکلات سلامتی مختلفی را درمان کنند. اگر فرد ضربه، جراحت یا بیماری داشته باشد که انجام کارهای روزانه را دشوار می کند، پزشک ممکن است این نوع درمان را توصیه کند. فیزیوتراپی اساساً مراقبتی است که با هدف تسکین درد احساس شده توسط فرد و کمک به آنها برای کار، حرکت و زندگی بهتر انجام می شود. در واقع فیزیوتراپی برای تسکین درد عمومی، یادگیری زندگی با یک حمایت کننده مانند آتل، کنترل روده یا مثانه، پیشگیری یا التیام عواقب یک آسیب ورزشی، مدیریت بیماری مزمن مانند آرتریت، دیابت یا بیماری قلبی، وضعیت ناتوانی برای از بین بردن نیاز به جراحی عضوی از بدن، بازیابی یا بهبود تحرک، توانبخشی پس از سکته مغزی، تصادف، آسیب یا جراحی، کار بر روی تعادل برای جلوگیری از لغزش یا افتادن، سازگاری با اندام مصنوعی، یا وسایل کمکی مانند واکر یا عصا می تواند برای فرد در یادگیری نحوه استفاده از آن مفید باشدبا سایت دفتر پرستاری مهرگان نو همراه باشید تا اطلاعات بیشتری را در مورد فیزیوتراپی بدست بیاورید.

فیزیوتراپی چیست؟

فیزیوتراپی اصطلاحی است که برای حفظ، تجدید و به حداکثر رساندن حرکت، قدرت و رفاه عمومی افراد در طول زندگی استفاده می شود. از سوی دیگر توانبخشی یک فرآیند درمانی هدفمند است که هدف آن افزایش استقلال افراد دارای اختلالات و مشکلات عملکردی هستند. هدف در خدمات فیزیوتراپی و توانبخشی دستیابی به عملکرد مطلوب در برابر آسیب است.

فیزیوتراپی توسط چه کسانی انجام می شود؟

بسیاری از متخصصان در ارائه خدمات در طول فرآیند درمان شرکت می کنند. این شامل پزشکان دارای مجوز و سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی دارای مجوز و تایید شده است. رویکرد تیمی در فیزیوتراپی و توانبخشی برای حل مشکلات پیچیده مرتبط با ناتوانی ضروری است. پس از تشخیص، وضعیت عملکردی بیمار مشخص می شود. روند درمان پویا است و پزشک متخصص به همراه اعضای تیم برای برنامه ریزی طرح درمان همکاری می کند. این برنامه با پشتیبانی فیزیوتراپیست ها، تکنسین های فیزیوتراپی و پرسنل کمکی ساخته شده است. ظرفیت جسمانی بیمار، فعالیت های زندگی روزمره، رفتار اجتماعی، روانشناسی و مهارت های ارتباطی بیمار باید تعیین شود و درمان فردی باید برنامه ریزی شود و ارزیابی ها باید به طور متناوب در حین ادامه برنامه تکرار شوند.

فیزیوتراپی در منزل

فیزیوتراپی برای چه کسانی اعمال می شود؟

  • بیماری های بافت نرم (فیبرومیالژیا، سندرم درد میوفاسیال و غیره)
  • سندرم تونل کارپال، گیر افتادن عصب اولنار و فشارهای عصبی مشابه
  • بیماری های التهابی مفصل (آرتریت روماتوئید، اسپوندیلیت آنکیلوزان، آرتریت پسوریاتیک و غیره)
  • آرتروز (بیماری های دژنراتیو مفصلی)
  • پوکی استخوان
  • اختلالات وضعیت بدن
  • بیماری پارکینسون
  • فلج مغزی
  • لنف ادم
  • اختلالات ستون فقرات مانند فتق گردن و کمر
  • آسیب های عضلانی، تاندون و عصبی، قبل و بعد از ترمیم تاندون و عصب
  • بعد از آسیب های ورزشی
  • منیسک، آسیب رباط صلیبی قدامی خلفی و ترمیم آنها قبل و بعد
  • قبل و بعد از جراحی تعویض مفصل ران و زانو
  • بعد از درمان های شکستگی

همچنین بخوانید پرستار بیمار پارکیسنون

فیزیوتراپی برای چه کسانی اعمال نمی شود؟

  1. از مصرف در دوره های فعال بیماری های روماتیسمی التهابی باید اجتناب شود.
  2. استفاده از آن بر روی انسداد عروق، رگ های واریسی، زخم های باز و نواحی ملتهب و سرطانی ناخوشایند است.
  3. فیزیوتراپی با دستگاه برای افراد دارای ضربان ساز و زنان باردار اعمال نمی شود.
  4. در بیماران دارای ایمپلنت داخل مفصلی نباید از عوامل گرم کننده عمیق استفاده شود.

فیزیوتراپی به چه علتی مورد استفاده قرار می گیرد؟

در واقع فیزیوتراپی برای این انجام می شود که افراد را قادر سازد تا عوامل حیاتی را به روشی سالم برآورده کنند. فیزیوتراپی شامل عناصر عاطفی و روابط اجتماعی و همچنین تمرین فیزیکی است. قبل از برنامه درمانی، تعدادی آزمایش آزمایشگاهی برای معاینه اعمال می شود.
اهداف فیزیوتراپی را می توان به شرح زیر برشمرد:

  • کاهش انواع درد
  • شل کردن عضلات منقبض
  • اثر مثبت بر گردش خون و لنف
  • رفع التهاب
  • بازیابی یا بهبود عملکردهایی مانند افزایش حرکت، تقویت عضلات و ایجاد تعادل و هماهنگی
  • افزایش کیفیت زندگی و راحتی
  • کاهش نیاز دارویی
  • می توان آن را به عنوان پیشگیری و اصلاح اختلالات وضعیت بدن به حساب آورد.
  • تسریع بازگشت به زندگی روزمره پس از آسیب های ورزشی و سایر آسیب ها

فیزیوتراپیست در منزل

انواع روش هایی فیزیوتراپی چیست؟

روش های فیزیوتراپی و توانبخشی زیادی برای درمان و پیشگیری از بیماری های شما وجود دارد اما اینکه کدام یک از این روش ها با توجه به نیازهای فردی هر بیمار جواب می دهد، توسط پزشک فیزیوتراپی و توانبخشی تعیین می شود و توسط فیزیوتراپیست ها اعمال می شود. این برنامه ها به طور کلی باید در جلسات انجام شود.

تکنیک های دستی

این نام کلی روش های درمان دستی مانند موبیلیزاسیون، ماساژ بافت همبند، تکنیک های آرام سازی میوفاسیال، تخلیه لنفاوی، درمان نقطه ماشه ای است که به نام منوال تراپی نیز شناخته می شود و اغلب برای برای کاهش التهاب و مشکلات عضلات و مفاصل مورد استفاده قرار میگیرد.

امواج فراصوت

این شامل سونوگرافی و درمان دیاترمی موج کوتاه است. هدف گرم کردن بافت های عمیق مانند ماهیچه، استخوان و بافت همبند است. گرما دارای اثرات تسکین درد، شل کننده عضلات، تسریع التیام با افزایش گردش خون و کشش بافت همبند است و همینطور از دستگاهایی نظیر سونوگرافی استفاده می کنند که سبب می شود بافت و عروق اطراف منتقل می‌شوند و با نفوذ به عضلات باعث گرم شدن عمیق بافت یا عضله می‌شوند. این مساله باعث شل شدن بافت می‌شود و در نهایت در درمان گرفتگی عضلات و اسپاسم موثر است.

الکتروتراپی

در الکتروتراپی برای از بین بردن درد با استفاده از جریان الکتریکی با ولتاژ پایین یا بالا برنامه ریزی شده است. علاوه بر این، تحریک و تسریع التیام اعصاب با جریان الکتریکی در بافت های دارای آسیب عصبی نیز از جمله کاربردهای الکتروتراپی است. ادم را کاهش می دهد و گردش خون را در مناطقی که جریان الکتریکی اعمال می شود افزایش می دهد. استفاده از اثرات فیزیکی جریان الکتریکی فرکانس های مختلف برای اهداف درمانی است. الکتروتراپی درمانی است که در آن از جریان الکتریکی فرکانس های مختلف برای تسکین درد و تقویت عضلات ضعیف استفاده می شود و برای افزایش گردش خون، کاهش ادم و ایجاد اثرات ضد درد در بیماری های حاد و مزمن استفاده می شود. انتقال درد با تحریک اعصاب حسی با ایجاد جریانی با شدت کم مسدود می شود. در عمل از جریان های متناوب، جریان های مستقیم، جریان های فرکانس پایین، جریان های فرکانس متوسط و فرکانس بالا استفاده می شود.

درمان با آب (هیدروتراپی)

تمام روش های فیزیوتراپی ساخته شده با آب در این گروه قرار می گیرند. قدرت شفابخش آب از زمان های قدیم شناخته شده است. وان آب گرم، استفاده از حمام کنتراست، درمان با آب گرم در اسپا از جمله روش های آب درمانی است. کاربردهای گردابی که به عنوان حمام های گردابی تعریف می شوند، حمام های محلی هستند که در آن اندام های انتهایی در آب با گردش سریع غوطه ور می شوند. هم از اثر حرارتی آب و هم اثر محرک فشار هیدرواستاتیک استفاده می شود. تصور می شود که رشد بافت اسکار را در بافت ها کاهش می دهد، باعث اتساع عروق می شود، درد را با اثر فشرده سازی روی گیرنده های پوست کاهش می دهد و بهبودی را افزایش می دهد. برای کاهش درد با افزایش تحرک مفاصل، گردش خون، ظرفیت هوازی با بهره گیری از خواص فیزیکی آب مانند شناوری، فشار هیدرواستاتیک و مقاومت استفاده می شود. به عنوان کاربرد محلی، حمام گرداب، حمام کنتراست و آب گرم استفاده می شود. به طور کلی از آبگرم، تصفیه آب دریا و وان آب گرم استفاده می شود.

کشش

برای کشش بافت های نرم با نیروی کششی و جداسازی سطوح مفصلی و ساختارهای استخوانی از یکدیگر استفاده می شود. به طور کلی در درمان اختلالات ستون فقرات و فتق استفاده می شود. در صورت وجود پوکی استخوان، شکستگی در ستون فقرات، فشردگی طناب نخاعی، عفونت و تومور استفاده نمی شود.

ورزش درمانی

ورزش رایج ترین روش فیزیوتراپی است که با هدف تقویت سیستم اسکلتی عضلانی انجام می شود. از روش ورزش برای افزایش تحرک اندام های غیرفعال در بیماران فلج، جلوگیری از ایجاد انقباض در صورت از دست دادن کامل حرکت، اصلاح محدودیت باز شدن مفصل پس از شکستگی و استفاده از گچ، تقویت بافت ها استفاده می شود. ضعف بافت ماهیچه ای که در بیماری های عصبی یا عضلانی مختلف ایجاد می شود. گروه های عضلانی فعال یا غیرفعال به صورت دستی یا با تجهیزات ورزشی بر اساس گروه های عضلانی تمرین می شوند. از روش های ورزشی برای تقویت عضلات برای تسکین درد ناشی از اختلالات وضعیت بدن استفاده می شود. سطح حرکت در مفصل افزایش می یابد، ماهیچه ها منقبض و شل می شوند. با توجه به ضرورت تقویت عضلات، امکان کارکردن عضلات با تمرینات فعال برای بیماران فراهم می شود. ورزش درمانی به طور کلی در تمام بیماری هایی که عضلات، مفاصل و تاندون ها را تحت تاثیر قرار می دهند، از جمله شرایطی که حرکت مفصل را محدود می کند، فلج استفاده می شود. این حرکات توسط بیمار با دستگاه های ورزشی تحت کنترل متخصص انجام می شود و بیمارانی که پس از آن مطلع و آموزش دیده اند می توانند حرکات توصیه شده را به صورت منظم انجام دهند.

فتوتراپی

یک روش درمانی با استفاده از لیزر و اشعه ماوراء بنفش در مناطق ناسالم است. در واقع پرکاربردترین ناحیه درمان زردی در دوران نوزادی است، اما می توان از آن به عنوان یک روش فیزیوتراپی با هدف قرار دادن افزایش دما در بافت های عمقی استفاده کرد.

دوره درمان در فیزیوتراپی چقدر است؟

فیزیوتراپی نیاز به برنامه ریزی درمانی فردی دارد. بنابراین، مدت زمان درمان و تعداد جلسات ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. زمان درمان روزانه بین 30 دقیقه تا 60 دقیقه است. این دوره بسته به برنامه درمانی ممکن است کوتاهتر یا طولانی تر باشد. تعداد جلسات بیماران را می توان بین 10 تا 30 جلسه برنامه ریزی کرد. شرکت منظم در جلسات برای حداکثر بهبودی مهم است.

فیزیوتراپی در منزل کرج

همانطور که بالاتر ذکر شد فیزیوتراپی برای بیماری هایی مختلف روش های درمانی فراوانی را برای بهبودی شما ارائه می دهد، چنانچه شما یا هر یک از عزیزانتان نیاز به انجام فیزیوتراپی در منزل داشتید می توانید از خدمات پزشکی موسسه پرستاری و پزشکی مهرگان نو در منزل بهره مند شوید تنها کافیست با شماره های درج شده در سایت تماس گرفته و درخواست فیزیوتراپیست در منزل را داشته باشید، این مجموعه در کمترین زمان بهترین خدمات را در تمامی مناطق کرج از جمله مهرشهر، گلشهر، گوهردشت، فردیس، عظیمیه و....برای شا به ارمغان می آورد.



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید