X
02691301307 تلفن تماس
حمله قلبی در سالمندان

در این مقاله قصد داریم به یکی از عارضه های افزایش سن بپردازیم

حمله قلبی یکی از مشکلاتی است که افراد مسن ممکن است به دلیل های مختلفی به آن دچار شوند و برای ادمه ی زندگی به کمک نیاز داشته باشند... ادامه مطلب را از دست ندهید.

مطلب مرتبط: پرستار سالمند در منزل

مهرگان نو
مهرگان نو

سلامت قلب تا حد زیادی بر وضعیت سلامت کلی فرد تأثیر می گذارد. اما از آنجایی که بیماری های قلبی بر سایر اندام های فرد تأثیر منفی می گذارد، روش های تشخیص و درمان را نباید به تعویق انداخت. علیرغم افزایش مطالعات علمی و استفاده از پیشرفت های فناوری در زمینه پزشکی، روش های تشخیص و درمان پیشرفت چشمگیری داشته است، حمله قلبی در سالمندان یکی از عارضه هایی است که با افزایش سن بر زندگی فرد رخ دهد. با سایت مرکز پرستاری مهرگان نو همراه باشید تا به علائم, علت و پیشگیری از حمله قلبی آگاه شوید

حمله قلبی در سالمندان

حمله قلبی به عنوان یک بیماری تهدید کننده زندگی تعریف می شود که در نتیجه انسداد یک یا چند رگ قلب رخ می دهد. درد قفسه سینه و ناراحتی قفسه سینه شایع ترین علائم حمله قلبی هستند. فرد مبتلا به حمله قلبی ممکن است دردی را در قسمت میانی یا چپ قفسه سینه تجربه کند که بیش از چند دقیقه طول بکشد یا به طور متناوب عود کند. ممکن است احساس فشار، سفتی و پری ناراحت کننده داشته باشد. علاوه بر این، اگرچه به ندرت، تنگی نفس همراه با درد فک، گردن و کمر، سرگیجه، درد قفسه سینه نیز می تواند از علائم حمله قلبی باشد. داشتن سابقه خانوادگی بیماری قلبی، کلسترول بالا، فشار خون بالا، دیابت، استرس، استعمال دخانیات، عدم تحرک بدنی، رژیم غذایی ناسالم از علل سکته قلبی عنوان شده است. برخی از عوامل خطر نقش مهمی در پیدایش این مشکل دارند. می‌توانیم این عوامل را به صورت زیر فهرست کنیم:

  •  استعمال دخانیات
  • سطح کلسترول بالا
  • فشار خون و فشار خون بالا
  • دیابت
  • عوامل ژنتیکی
  • یائسگی
  • چاقی
  • سن بالای 40 سال و استرس

برای بروز سکته قلبی باید عروق تغذیه کننده قلب را به گونه ای باریک کرد. به هیچ وجه اجازه جریان خون را نمی دهد. این فرآیندی است که در طول سال ها توسعه می یابد. کشتی که قبلاً باریک شده است. انقباض ممکن است به دلایلی مانند هوای گرم، استرس، خوردن یک وعده غذایی سنگین یا تشنگی رخ دهد و ممکن است باعث مرگ در ناحیه عضله قلب شود که در آن رگ باریک تغذیه می شود. این وضعیت به عنوان حمله قلبی شناخته می شود.

علل حمله قلبی و عوامل خطر چیست؟

سن نقش مهمی در افزایش خطر حمله قلبی دارد. به ویژه، مردان بالای 45 سال و زنان بالای 55 سال بیشتر از افراد جوان در معرض خطر هستند. علاوه بر این، سیگار کشیدن، چاقی و فشار خون بالا از جمله عواملی هستند که باعث سکته قلبی می شوند. داشتن یک حمله قلبی قبلی، مشکل آنژین  و داشتن سابقه خانوادگی حمله قلبی از دیگر عوامل خطر هستند.

هنچنین بخوانید: آنژین قلبی سالمندان

عوامل خطر حمله قلبی عبارتند از:

  • سن
  • سابقه خانوادگی بیماری قلبی (قبل از 55 سالگی در بستگان مرد و قبل از 65 سالگی در اقوام زن)
  • سطح کلسترول و تری گلیسیرید بالا
  • فشار خون
  • دیابت
  • سیگار کشیدن
  • عدم فعالیت بدنی
  • چاقی
  • فشار

علائم حمله قلبی چیست؟

علائم اصلی حمله قلبی را می توان به شرح زیر فهرست کرد:

درد قفسه سینه که توسط بیماران درد قلب نیز نامیده می شود
همراه با درد شدید در قفسه سینه؛ از دست دادن هوشیاری همراه با حالت تهوع، استفراغ، تعریق و گاهی اوقات غش
اگرچه درد قلب نشان دهنده حمله قلبی است، اما برخی از بیماران دردی را در قسمت بالای شکم تجربه می کنند که به معده برخورد می کند. در این صورت ممکن است تصور شود که این ناراحتی مربوط به معده است و ممکن است توسط بیمار نادیده گرفته شود.

درد در حمله قلبی اغلب؛ دردی است که به صورت درد، سوزش، فشردن در قفسه سینه شروع می شود و تا انگشت کوچک بازوی چپ پایین می آید و تا گردن گسترش می یابد. عرق سرد روی پیشانی او جمع می شود.
گاهی سکته قلبی با یافته های بسیار ناگهانی و شدید شروع می شود و به راحتی قابل تشخیص است. با این حال، برای بسیاری از افراد، این رویداد با یک احساس آهسته و خفیف درد یا ناراحتی شروع می شود و ممکن است زمانی که بیمار متوجه شود چه اتفاقی افتاده است، خیلی دیر شده باشد.
درد با حرکت افزایش می یابد، با استراحت کاهش می یابد، اما از بین نمی رود. درد معمولا بیش از 20 دقیقه طول می کشد. همراه با درد، عرق سرد و حالت تهوع نیز ممکن است رخ دهد.
در برخی افراد، علائم می تواند بسیار ظریف باشد. به خصوص بیماران مسن، بیماران دیابتی (دیابتی)، بیماران زن و بیماران با سابقه نارسایی قلبی ممکن است تقریباً هیچ دردی را تجربه نکنند و ممکن است تنها با تنگی نفس و شکایات عرق سرد دچار حمله قلبی شوند.
در برخی بیماران، درد زخم معده یا پانکراتیت ممکن است با درد حمله قلبی اشتباه گرفته شود.
درد ناشی از سکته قلبی می تواند در هر ناحیه ای بین ناف و فک تحتانی موضعی داشته باشد یا می تواند دارای ویژگی های متفاوتی باشد و گسترش یابد.
عدم وجود درد معمولی قفسه سینه به شکل فشاری که به بازوی چپ تابش می‌کند نباید بیمار و پزشک را گمراه کند. تمام دردها را باید جدی گرفت، به ویژه در بیمارانی که عوامل خطر برای ایجاد حمله قلبی دارند.

هنگامی که این علائم تجربه می شودباید به فوریت با پرستار بیمار و پزشک متخصص تماس بگیرید و درخواست کمک داشته باشید.

همینطور مطالعه کنید: ویزیت پزشک در منزل

 

درمان سکته قلبی در سالمندان

روش های درمان سکته قلبی چیست؟
هر بیماری که مشکوک به سکته قلبی در اورژانس بستری می شود باید پس از مداخلات اورژانسی لازم به متخصص قلب و عروق مراجعه کند. پزشک می تواند با توجه به شرایط بیمار پیگیری کند و برای کنترل عروق قلب آنژیوگرافی انجام دهد. بسته به نتایج آنژیوگرافی، ممکن است به درمان دارویی، استنت گذاری یا جراحی نیاز باشد. هرچه روند درمان در حمله قلبی سریعتر باشد، آسیب کمتری به عضله قلب وارد می شود.

درمان اصلی در حمله قلبی باز کردن رگ گرفتگی بدون اتلاف وقت است. از یک سو باید با عوارض حیاتی مانند اختلالات ریتم و ایست قلبی مبارزه کرد، از سوی دیگر درمان لازم برای بازگرداندن جریان خون در ناحیه رگ مسدود شده آغاز شد.

روش های رایج برای درمان حمله قلبی عبارتند از:

بالون- آنژیوپلاستی: با آنژیوپلاستی، شریان مسدود شده با استفاده از بالون یا با از بین بردن تجمع پلاک باز می شود.

استنت: قرار دادن استنت کرونری معمولاً همراه با آنژیوپلاستی با بالون برای اطمینان از باز بودن کامل رگ و عدم مسدود شدن مجدد آن استفاده می شود.

جراحی بای پس: وریدهای گرفته شده از سایر قسمت های بدن مانند بازوها و پاها برای بازگرداندن جریان خون به عروق گرفتگی قلب استفاده می شود.

جراحی دریچه قلب: در صورت وجود بیماری اضافی دریچه در بیمارانی که تصمیم به مداخله جراحی روی عروق قلب دارند، تعمیر یا تعویض دریچه همزمان انجام می شود.

پیس میکر: پیس میکر وسیله ای است که در زیر پوست کاشته می شود. این برای کمک به قلب در حفظ ریتم طبیعی طراحی شده است. در برخی از بیمارانی که دچار حمله قلبی شده اند، ممکن است در کوتاه مدت یا بلند مدت به باتری های متفاوتی نیاز باشد.

پیوند قلب: پیوند قلب یک درمان پیشرفته است که در موارد شدید که حمله قلبی باعث مرگ دائمی بافت در بیشتر قلب شده است، باید مورد توجه قرار گیرد.

پرستار بیمار سکته قلبی در منزل کرج

جلوگیری از حمله قلبی

تغییرات سبک زندگی زیر می تواند به کاهش خطر حمله قلبی کمک کند:

  • از سیگار کشیدن باید پرهیز کرد.
  • تمرینات منظم، مخصوصاً مناسب برای بیماری قلبی، باید انجام شود. افراد بالای 50 سال که سبک زندگی کم تحرک دارند باید قبل از شروع یک برنامه ورزشی با پزشک مشورت کنند.
  • برای کنترل فشار خون و کلسترول باید به طور منظم به پزشک مراجعه شود.
  • کنترل وزن باید تضمین شود.
  • باید رژیم غذایی کم چربی، کلسترول و نمک داشته باشید. (روغن های سالم مانند فندق، آووکادو، زیتون و روغن زیتون باید ترجیح داده شوند.
  • مقدار زیادی سبزیجات، میوه ها و غذاهای سبوس دار مصرف شود.
  • نمک، که باعث فشار خون بالا می شود، باید تنها به 5-6 گرم در روز محدود شود.
  • انواع منابع پروتئین سالم مانند غذاهای دریایی-ماهی، حبوبات (مانند لوبیا و عدس) و آجیل باید مصرف شوند. در مصرف گوشت قرمز باید به کم چرب بودن گوشت توجه شود و مصرف گوشت قرمز را به 3-1 بار در هفته محدود کرد.
  • پیگیری دیابت و کنترل منظم قند خون باید انجام شود.
  • باید از استرس اجتناب کرد.
  • باید از مصرف الکل خودداری کرد یا مصرف آن را محدود کرد.


امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید